dijous, 16 de desembre del 2010

Turisme torna a negar la importància de les Festes de Simat i rebutja les esmenes de Compromís per a promocionar-les




El PP ha tornat a rebutjar en les Corts Valencianes les esmenes del grup parlamentari Compromís als pressupostos de Turisme de 2011. Com l’any passat, el portaveu de Compromís, Enric Morera (BLOC), ha tornat a defensar una redistribució de partides “poc clares” d’eixa conselleria per ajudar a les festes de les comarques.


Les esmenes van ser proposades pels grups municipals i col·lectius locals del BLOC en estes comarques per a promocionar les festes dels pobles. Segons Morera, “una forma important de donar a conéixer la riquesa dels nostres pobles és mitjançant les seues festes. Els actes que se celebren en els de les comarques tenen un atractiu turístic de sobra i això pot atraure visitants que poden aportar molt a les economies locals. Nosaltres apostem per això, però el PP prefereix seguir organitzant festes per a ‘pijos’ de fora, la qual cosa lamentem profundament”.

Morera ha recordat que des del BLOC en l’àmbit local com des de Compromís a les Corts Valencianes, “continuarem defensant la importància que tenen les festes i el seu potencial turístic i per això volem dir als col·lectius festius de les comarques que amb Compromís poden comptar perquè nosaltres creiem i valorem el que fan”.

Festes de Xeresa: 50.000 euros

Falles de Gandia: 30.000 euros

Setmana Santa de Gandia: 30.000 euros

Festes de Sant Pere de l’Alqueria de la Comtessa: 50.000 euros

Moros i Cristians de la Font d’en Carròs: 50.000 euros

Moros i Cristians d’Oliva: 50.000 euros

Falles d’Oliva: 30.000 euros

Moros i Cristians de Palma de Gandia: 30.000 euros

Festes Popular de Palma de Gandia: 50.000 euros

Falles de Tavernes de la Valldigna: 30.000 euros

Festes populars de Tavernes de la Valldigna: 30.000 euros

Festes populars de Simat de la Valldigna: 50.000 euros