dimarts, 14 de desembre del 2010

Simat pregunta als veïns sobre l'actuació de l'entorn del monestir




Nova polèmica; EUPV-Arc Iris estudia denunciar al govern per vulnerar la llei de protecció de dades en demanar informació personal en l'enquesta.


* Carles Gimeno.

L'àrea d'Urbanisme de Simat ha repartit una enquesta en la qual pregunta als veïns sobre la nova urbanització de l'entorn del Monestir de Santa Maria de Valldigna. Simat ha obtingut una ajuda de 100.000 euros per part del Ministeri per a dur a terme un projecte que separe les aigües de pluja de les aigües negres.

Dins d'aquesta actuació es contempla la reurbanització del carrer que circumda l'entrada al cenobi. Sobre l'aspecte d'aquesta zona, Simat ha demanat opinió als ciutadans. Agustina Brines, alcaldessa de Simat, va assenyalar que el projecte ja està aprovat pel Ministeri i que compta amb tots els requisits de Patrimoni i Cultura.

«Volem sumar la participació ciutadana per a decidir l'aspecte d'aquesta zona, vital per a potenciar el turisme». Les obres permetran millorar el pendent del carrer, ja que fins ara les aigües plogudes derivaven feia el cenobi. Amb un sistema de imbornals es vol millorar el drenatge i donar un aspecte del lloc d'acord amb l'entorn monacal. Davant aquesta tesitura, EUPV-Arc Iris de Simat,ha denunciat que la distribució de l'enquesta podria vulnerar la Llei de Protecció de Dades en demanar dades personals.

Segons aquesta formació, és el Consistori el que ha editat aquest qüestionari. EUPV-Arc Iris considera que s'ataca l'article 37 de la Llei de Protecció de Dades, concretament al que afecta a les dades personals en fitxers públics. «Amb l'excusa de demanar l'opinió sobre una remodelació, es demana el nom i els cognoms, el DNI, l'any de naixement, el sexe, el telèfon, el correu, si es pertany a una associació...».

Per a EUPV-Arc Iris no hi ha cap relació entre l'opinió dels ciutadans i les dades que se sol·liciten. «Actuacions com aquesta no transmeten cap confiança sobre l'ús que es realitzarà de les dades demanades». Des d'aquesta formació asseguren que si no es produeix un canvi en la forma de l'enquesta s'estudiarà la possibilitat de denunciar aquests fets davant l'Agència de Protecció de Dades.

L'edil d'Urbanisme, Joan Serra, va remarcar que en el qüestionari es demanaven les dades per a donar veracitat a les 250 enquestes.
«Consultem la legalitat amb els serveis jurídics municipals i van avalar la mateixa. Aquesta iniciativa tracta d'arreplegar el sentir de la població i les dades seran tractades com a marca la llei». Serra va destacar que el més important és que han aconseguit 300.000 euros del Ministeri per a minimitzar les filtracions d'aigües que es produeixen en la Font Gran.