dimecres, 25 de maig del 2011

Resultats finals de les eleccions a la Valldigna


El PP, amb 8 regidors, ha estat de nou el partit més votat a Tavernes, encara que és de destacar que en aquesta ocasión no ha assolit la majoría absoluta que li permetria governar en solitari i continuar els 16 anys de govern en majoria absoluta. En eixes circumstàncies, el PP pot perdre l'alcaldía si la resta de forces polítiques arriben a un acord en els pròxims dies, o si encara que sense acord PSOE i EU votaren majorment el Bloc, segon guanyador amb 5 regidors.

Els canvis más significatius s'han vist en les forces polítiques que han estat en la oposició aquests quatre últims anys. El PSOE ha estat el partit més castigat en perdre 2 dels 5 regidors que fins ahir tenia, mentre el Bloc —que ha estat l’únic partit del consistori actual que ha augmentat els vots en aquests comicis— ha assolit pujar 3 regidors, que vénen a ser els 2 que perd el PSOE i 1 que ha perdut el PP.

EU, per la seua banda, perd vots però ha assolit mantenir el regidor que tenia, amb la qual cosa ha quedant novament com la quarta força política. Els altres quatre partits restants no han aconseguit els vots mínims necessaris para tenir representació, amb la qual cosa de nou són quatre els partits polítics que tindran representació en l'Ajuntament valler, repetint la situació d'ara meteix: PP, Bloc, PSOE i EU.

A Simat de nou el PP ha estat la força política més votada amb 6 regidors, la qual cosa li atorga la majoria absoluta que no tenia en els passats comicis, seguit del PSOE amb 2 regidors, EUPV 1, Bloc 1, i ERPV 1.

El PSOE de Benifairó ha assolit ser la força més votada amb 4 regidors, però sense la majoría absoluta, seguit molt de prop pel PP amb 3 regidors, EUPV 1 i Bloc 1.

Finalment a Barx ha estat també el PP qui té millor resultat, amb 4 regidors, seguit del PSOE 2, PdBARX 2, i el Bloc 1.

Aixi doncs, les urnes ja han mostrat la voluntat de la ciudadania en cadascuna de les poblacions de la Valldigna, i ara solament cal esperar al dissabte 11 de juny per a saber qui finalment seran els alcaldes de les poblacions de la Valldigna.

Llevat de Simat on el PP ha aconseguit la majoria i està clar qui governará durant els pròxims quatre anys, a la resta de poblacions no està clar i potser siguen les diverses negociacions entre els partits qui determinen els alcaldes.


Informa: La Veu de la Valldigna http://www.laveu.es/