dimarts, 9 d’agost del 2011

Anonymous planeja destruir Facebook el pròxim 5 de novembre

Un comunicat del grup de 'hackers' carrega contra la xarxa social, a la qual acusa de violar la privadesa dels usuaris

'Remember remember the fifth of november'. El grup de 'hackers' Anonymous ha anunciat un nou atac previst per al 5 de novembre, data popular per ser la icona de la novel·la gràfica 'V de Vendetta'. Aquesta vegada situa al punt de mira a Facebook, xarxa social a la qual acusen de violar la privadesa dels usuaris. Anonymous, que no ha fet públic com durà a terme l'atac, ha batejat l'operació com 'Facebook OP' (Operació Facebook).

El grup Anonymous ha tornat a enarborar la seua bandera de justícia social, vaticinant una nova operació que atacarà a la icona d'un gran imperi. La data escollida apunta al personatge històric Guy Fawkes, que va planejar la 'Conspiració de la pólvora' a Anglaterra, amb l'objectiu de fer volar el Parlament la mateixa data en 1605. La història va inspirar a Alan Moore i David Lloyd per a crear la novel·la gràfica 'V de Vendetta', de la qual Anonymous ha pres el símbol de la màscara de V com a emblema.

L'objectiu de l'atac no serà cap Parlament, sinó Facebook, la geganta xarxa social l'estabilitat de la qual correrà perill en l'emblemàtica data. Un comunicat publicat en un vídeo penjat en YouTube anuncia que Anonymous prepara un vertader atac que pretén "destruir" a la geganta de les xarxes socials.

Els motius oferits per Anonymous per a dur a terme l'atac, apunten al fet que la xarxa social viola la privadesa dels usuaris, ja que comercialitza la seua informació als governs que desitgen vigilar-los.

"Facebook ha estat venent informació a les agències de governs, i oferint accés clandestí a les dades dels usuaris, per la qual cosa permet espiar a gent de tot el món". També s'avisa a l'usuari que "tot el que fa en Facebook es queda en Facebook", i que és impossible eliminar el seu compte de manera que la informació no puga ser recuperada per l'empresa quan vulga.

A més, en el vídeo s'assegura que canviar la configuració de privadesa del compte en Facebook tampoc protegeix a l'usuari que la seua informació puga ser espiada. "Facebook sap més sobre vostè que la seua pròpia família".

Anonymous tanca el comunicat anunciant la data en la qual es durà a terme l'atac, el pròxim 5 de novembre de 2011, seguida del seu popular lema "Som Anonymous. Som legió. No perdonem. No oblidem. Espera'ns".

La iniciativa de Anonymous per a acabar amb la xarxa social compta amb pàgina de Facebook, que conté un comunicat dirigit a la companyia: "Facebook, heu començat a censurar els nostres comptes sense motiu. Ha arribat el moment de parar. Aquesta és la AnonOp real que posarà fi a la censura en Facebook", explica. El comunicat afig a més un "prepara't per a la batalla", en referència a l'empresa de Mark Zuckerberg.

El grup hacktivista també ha creat un xat perquè els usuaris es coordinen, a més d'un compte en Twitter, @OpFacebook i el 'hashtag' #opfacebook amb el qual els usuaris de la xarxa de microblog poden opinar sobre l'operació. Caldrà esperar a la data anunciada, 5 de novembre, per a conèixer si Anonymous aconsegueix 'explotar' els fonaments de Facebook, així com les conseqüències del suposat atac.