dimecres, 24 d’agost del 2011

Crisi econòmica a Simat: Ha d´intervindre l´Ajuntament?



La greu i complicada situació econòmica i de les famílies que encara Simat a les pròximes setmanes, mesos, i en el pitjor dels casos, anys, fa que el nou Govern de l´Ajuntament de Simat amb majoria absoluta tinga una prova de foc per demostrar tot el seu potencial i valia per tal d´afrontar aquesta crisi.


La cosa realment està posant-se molt seriosa, segons podem vore ací mateix, als comentaris que els lectors de La Cotorra ens deixen als diferents articles sobre el tancament de la SIBETA.


Hem sabut de famílies senceres que amb el tancament de la SIBETA deixaran de rebre ingressos a casa, i ténen que continuar pagant les seues hipoteques, alimentant les seues famílies...


Als 200 veïns que poden quedar-se sense feina pel tancament de la SIBETA, poden unir-se en breu altres més i en igual quantitat, ja que el futur de l´altra cooperativa, la COSIVA, sembla que porta el mateix camí que el de la primera, el tancament.


Amb el pulmó i motor del poble greument ferit, si més no, encarant la seua mort, els veïns reclament mobilització, i no quedar-se de braços creuats (no hem d´oblidar que al ser la majoria temporers, també han esgotat les prestacions socials).


Des d´aquest blog, tant l´equip de redacció de La Cotorra, com molts dels comentaristes, reclamen l´intervenció de l´Alcalde, Sebastián Mahiques com a mediador en esta situació, perquè realment ja passa a ser un problema d´interés general per als simaters i simateres.


L´idea seria la de convocar una assemblea general de veïns, informar de la situació real i d´aportar idees i per supost, demanar ajuda allà on es puga (el govern de Simat és del mateix color que el de València, tant a la Generalitat com a la Diputació).


Qualsevol aportació serà millor que quedar-nos tots de braços creuats, ens hem quedat ja massa anys de braços creuats veient "per aon cauen", i així ha acabat la festa, amb el tancament dels dos motors principals de l´economia simatera.


És hora de deixar a banda els colors polítics, les disputes personals i començar tots a remar en la mateixa direcció: el reflotament de la nostra economia i la salvació de la majoria de les famílies simateres.

88 comentaris:

Anònim ha dit...

No esteu fent res de bo a la COSIVA en els vostres comentaris del tancament, encara este que fer una reunió el día 30, doneumos un vot de confiança, soc soci i treballadora de allí i estos comentaris trobe que li fan mes mal que be. Esperemos a la reunió i de tot cor desitge que esteu equivocats.

Anònim ha dit...

Cotorra, crec que deuriu fer una secció que es diguera COTORRA DE LUXE o SALVAME DE COTORRA o algún nom adecuat al vostre panfleto

Anònim ha dit...

Pues lo que jo he comentat en altre article, sobre lo que vos demanen 2.000€, m'ho ha comentat una treballadora de baix i es familiar meua.

No m'alegre gens, gens de lo que ocurreix i ojalà estiguem equivocats però, si vols, aclara lo dels 2.000€

Gràcies i ànim.

Anònim ha dit...

Inadecuat el comentari de les 10:34,sols s´està informant el poble.Ni ens alegrem ni volem ficar mes llenya al foc,estem igual de preocupats que els afectats.A tots ens toca si es tanquen o no les 2 cooperatives.

Anònim ha dit...

Val que la cosa está mal i ben mal a l'altra cooperativa pero no la tanquem abans d'hora, per esta encara podem estar a temps de fer algo, INTENTEMO.

Anònim ha dit...

Sabeu masa bé que lo que proposeu no aprofita per res, i lo unic que esteu fent es traure cada día el tema per tindre visites, i de paso vore si dirigiu a la gent cara a institucions que lo unic que podríen i deuríen fer es exigir que san fet els dines que an aportat les administracions a esta Cooperativa

Anònim ha dit...

jo soc soci de SIBETA i molt mal en sap ,pero no crec que Sebastia tinga res a vore en aço.que demanen els diners als que s´havagen fet bones paxoxaes ect,etc,etc....

Anònim ha dit...

Jo també pense com el de les 10:35

Anònim ha dit...

perdó no es el de les 10:35, volía dir com el de les 10:51

La Cotorra de Simat ha dit...

estimats lectors i comentaristes;
el primer que voldríem és no estar parlant d´açò i no ens interessa per a res les visites ja que no és una web, és un blog i no hi ha publicitat, ni tampoc publicitem ni ens vanagloriem de les visites.

hem tingut accès als balanços dels últims anys de les dues cooperatives, i ja ens agradaria enganyar-nos, però la situació és lo suficientment greu com per estar parlant de termes com TANCAMENT i SITUACIÓ EXTREMA. si estos balanços foren d´empreses d´un "amo" ja haurien tancat fa anys.

volem equivocar-nos, i evidentment la COSIVA no està encara sentenciada, però és molt greu la situació.

en quan al segon comentari, nomès dir-li que té moltes opcions a internet, i que açò és només un blog no oficial i no professional, així que igual com has entrat, pots deixar-lo de visitar.

La Cotorra de Simat ha dit...

lo de dirigir-nos a Sebastián, no és per demanar-li responsabilitats, evidentment.

Però ja que és l´Alcalde, i per tant, el primer simater, ha de ser partícep de l´extrema situació que es presenta a Simat.

Si 200 persones deixen de treballar, automàticament afectarà a 200 famílies, que no podran fer vida normal, que no podran generar activitat econòmica per no tindre ingressos, i per tant, afectarà a la resta d´empreses que puguen hi haure a Simat (bars, tendes, fontaners, obrers...)

L´Ajuntament hauria de mediar i demanar ajudes, o almenys fer una assemblea de veïns i començar a buscar fòrmules de recuperació. Nomès això.

Anònim ha dit...

Molt ben raonat,cotorra

Anònim ha dit...

Cotorra,i parle en serio, m'has deixat feta pols. soc treballaora de cosiva. no hi ha res a fer?

Anònim ha dit...

COTORRA no es podría fer encara algo per cosiva i no esperar a que tanque com ha pasat en la sibeta, es a dir, donar solucions per ara i no per a quant el mal ja estiga fet?

Anònim ha dit...

Cotorra,
tens els balansos, tens la informació,

Cotorra, proposa tu les solucions, pero en dades, no en filosofíes

Anònim ha dit...

completament d'acord en el de les 11:27

Anònim ha dit...

Hem d'intentar entre tots aportar idees que pensem que, tal vegada, podrien ser una bona solució per a la millora de l'economia simatera.
Si algú te alguna cosa en ment que ho comunique, pot ser eixa siga l'esperada solució.

Anònim ha dit...

Crec COTORRA que no es que si la cosiva fora de un amo ja l'haveren tancá, crec que si havera segut de amo les coses s'haveren fet de un altra manera, un amo cuida molt mes el seus interesos i com els diners son seus el negoci el cuida com si fos un fill seu.

Anònim ha dit...

Els mateixos economistes que alsen les cooperatives qe lo unic que han fet ha sigut omplirse la bujaques i desapareixer. I es ai on esta el problema!! quina falta feia de fer el almasent de la cosiva tant gran? si esta morinse del asco perque no el utilitzen,lo que no pot ser no pot ser.. un altra cosa els de la cosiva ya fa 3 mesos que no cobren.. pero els d les oficines es tiren 3000 euros tots els mesos a la pera no?? amb gent aixi no es a a solucionar res, sort i avant.

Anònim ha dit...

El gerent de COSIVA,i tota la resta de jefes de tal o de cual, tendrien que cobrar 1000 euros al mes i segun els resultats que obtinguen a l'any, cobrar en plus o deixar de cobrar-lo.Es a dir cobrar una part fixa e l'altra según els resultats.

Anònim ha dit...

Aixina ja no voldrien estar, la prova la tens que ja hi ha que a pegat a fugir.........

Anònim ha dit...

A esta situacio s'arribat gràcies al PPPSOE, que han negociat sempre, des de felipe gonzalez, els tratats en Marroc i en la UE donant prioritat als vaixells pesquers abans que a la nostra agricultura. En 1707 ja ens varen fotre i ara continuen.

Anònim ha dit...

Jo crec que la culpa la va tindre Almanzor quant va pedre el tambor en Calatanyazor

Anònim ha dit...

jejejeje que bo el comentari de les 12:53.Deixemos de politiqueos que aci la unica culpa es la mala gestio i les boques amples de les juntes i les oficines.

Anònim ha dit...

Lo que ha dit el de les 12:31 es lo que jo he pensat sempre, aixina de segur que les coses anirien millor ja que a dells també es picaría si la cosa anara malament,

Anònim ha dit...

pense que des de l´ajuntament si caldria fer un replantejament del que pot passar a Simat i anar pensant en com crear treball i en altres fonts d´ingressos.A mes a més hi ha que deixar de lamentar-se i intentar defendre la taronja no pensar en els sous que puc cobrar si entre a ocupar un càrrec. DEFENDRE LA TARONJA!!!

Anònim ha dit...

la primera solucio q done jo es la de tirar al carrer a tot aquell q cobre mes de 1500 euros, hi ha q reduir gastos
ya esta be domplirse les butxaqes sempre els mateixos.

ara estaran intentant buscar una solucio per no tancar i continuar cobrant el mateix.
en les dos coperatives a pasat lo mateix: sueldos estratosferics i mala gestio

Anònim ha dit...

El del tambor de no sé qui es tonto o qué? Segurament serà un socialisto que no acepta la veritat. I no ho dic per ser el Psoe, sinó per què Espanya sempre ens ha tingut per pagar. No han fet per nosaltres, la prova està en els acord en el Marroc per que puguen passar taronja, i el més greu es no protegir la nostra taronja amb la prohibició que comercialitzar la de fora amb el nom de valenciana. Els valencians tenim prou riquesa i capacitat per tindre un país propi i enviar a Espanya a pastar fang. Molt bé 12:47, molt mal 12:53. Deixem-no se polítiqueos? Sereu reburros, una terra rica ens la estan arruinant i voleu que no tinguem en compte els politics? Al fi i al cap són els que porten el timó d'este barco que es la nostra economía. com hem de deixar-nos de politiqueo en moments tan complicats? Ells no estan en la situació esta, nosaltres si. Però res, seguim aixi. Mentres Espanya guanye el mundial i Nadal passe bé la pilotetaque més dóna que ens arruinem tots, si deprés sonarà el himno español. Per una gestió de la nostra economía feta des de València i feta per gent d'ací.

Anònim ha dit...

jo no se qui es el del tambor, pero dins de esta desgracia, que per ara tambe estic dins, es l'unic que m'ha fet riure i no saps la falta que en fea. Vixca el del tambor!!!!!!!!!!!!

fataliste ha dit...

degent un millo d'euros mes que la sibeta i els treballaors tres mesos quels deuen la nomina i encara cregeu que espot tirar avant.sigeu realistes que lo primer que abandona el vacell cuant sa fona son les rates i ja no en queda cap.

Anònim ha dit...

al de les 00:08,eu tenies ben facil digent que es cosa de ppsoe,perque son els que an manat en els ultims 30 anys,listo!! en cuant als tractats de marroc o de la figa de sa mare no vatj a discutirte res ,pero a vore si te enteres de que va el rollo.aci el que a pasat es que ens an ROBAT els de aci i no els de marroc,o es que el BOLLO,FBI,TONOS,etc.es pasen el tracat pels hous?perque ells de moment encara no an tancat,LISTO.i ja esta be de donarteles i anar tratant encara de burros al personal que prou mal tindran molts dels que escriuen per aci.

Anònim ha dit...

SOC EL DEL TAMBOR
Efectivament he votat moltes vegades el PSOE, però últimament he votat a Sebastián i al Bloc. Sóc un dels rucs que pasturen per aquesta terra, i que amb el treball i esforç d'aquests, els pseudo intel.lectuals com tu poden viure a costa nostra. El que està succeint amb les cooperatives de Simat m'està afectant molt directament, i em fa molta ràbia que erudits com tu plantegin unes anàlisis del problema, que semblen més un insult a la poca intel.ligència nosaltres els rucs, que un argument seriós.

Per curiositat, tu a costa de qui vius, de l'Administració nacional, de l'Autonòmica o de la local?

Anònim ha dit...

Molt,molt ben raonat els dos ultims, anava a retrucarli al serril eixe i vosaltres dos li eu dit les paraules exactes. Per cert, soc el que el del tambor el va fer riure.

Anònim ha dit...

Mare meua, quina manera de posar el ditet en la llaga, tot no esta perdut, i les rates no han abandonat el barco, les rates tambe fan faena quan no les vegem.
Ja esta be de mirar cap arrere el futur esta davant i depres del dia 30 ja podeu parlar, que sabeu mes que els que estan manajanto

Anònim ha dit...

MOLT BE 14:16

fataliste ha dit...

esta ja tot dit i vis per a sentencia,com an de fer faena les rates aveure si vols entra,an abandonat el vacell que l'an abadonat ja no estan.

Anònim ha dit...

Sip, alguna rata de dalt ja no està.........

Anònim ha dit...

Ara les culpes ja son faena de baes. Menegentmos i mirem de vore com ixir d aci. M alegra vore gent de la terra opinant per así. La majoria son tot funcionariets aburrits que no tenen CAP problema, nomes la bandereta dels collons i gent que ha pres massa medicació en esta vida

Anònim ha dit...

Perfecte si les rate no están, han fet mes mal que be, ara ja esta be de tocarmos els collonets i deixeu que sigam el socis els que decidim o ja no fa falta ni que anem a la reunió?

fataliste ha dit...

en estos moments talle comunicacio i dexe de tocar collons que ami ja mels an tocat,que vots vatja be.

Anònim ha dit...

aixo volem,que mos vaja be A TOTS

Anònim ha dit...

Tamboriler, jo no soc cap pseudointel·lectual, pel que es veu tu si. A mi em pareix que a banda de molts altres problemes que ací ja s'han dit, un dels més greus és la poca sensibilitat dels governs estatals cap a les necessitats reals dels valencians. A tu et pareix bé que es comercialitzen taronges del Marroc amb segell valencià? Aixina si que salvarem el pilar bàsic de la nostra economia, com ha estat la taronja. Et pareix bé que tinguem unes infraestructures péssimes per eixir a Europa, el corredor mediterrani ja està altra vegada en punt mort tot i reclamar-ho els empresaris valencians. Jo no ho vull, per això crec que votar a PPsoE es com tirar-se pedres a la nostra teulada. Jo no parlava de vot a nivell local, sinó el vot on es couen tot allò que ens cou, a Madrid i València. Imagine que ja no votaràs més bloc, ja que en este partit també hi ha gent que enviaria a Espanya, vist lo vist, a pendre voladors.

Anònim ha dit...

Una altra tambolirer.
Jo no visc a costa de ningú, ja que vaig tots els dies a pencar per guanyar-me el pa, cosa que tu no sé si ho fas o vius del compte.

Anònim ha dit...

Repetim: en les mateixes condicions uns tiren avant i altres mos han afonat robanmos, no en vingues ara en histories mores que ara estem en les cristianes, per cert no soc el del tambor, pero pense igual en este asunt.

Anònim ha dit...

Per al agraviat amb el tamboriler;

"A tu et pareix bé que es comercialitzen taronges del Marroc amb segell valencià? "

Quasi totes les tarònges provinents del Marròc perteneixen a terratinents Valencians.

Anònim ha dit...

Jo com soc lliure per pensar i opinar, diré el que em vinga en gana. Si bé ho mires totes les cooperatives van caiguent una a una, els comerços juguen amb taronja importada de altres paisos i tenen darrere un bon mercat, tot i això també en cauen.
Tu si ets creus lliure per acusar a gent,sense proves, de lladres. Es cert que hi hauran, però a totes les cooperatives hi ha lladres? Si es aixina que es demostre i que caiga sobre ells el que la llei diga. Jo puc ser un dirigent de la cope, no haver tocat mai un duro de més, i tu estar acusant-me de lladre. De moment jo a tu no t'he calumniat, parla bé.
Per al que no és el del tambor.

Anònim ha dit...

Quasi totes les tarònges provinents del Marròc perteneixen a terratinents Valencians.

que es regule i que si volen comercialitzar-la ací que quede clar d'on és.
Estic flipant!!!!! Un dels problemes més greus que patim, com és la competència deslleial amb altres països i encara defenent-ho.
Definitivament, cullim allò que sembrem.

Anònim ha dit...

Quina mosca t'ha picat? i si eres de la junta tu saps que no eu fet les coses be i si no, pega una miraeta per aci i voras lo que diuen socios i treballadors, si havereu fet les coses be no estariem com estem.

Anònim ha dit...

El problema de la SIBETA no ha segut el Marroc no vullguem desviar l'atenció.

Anònim ha dit...

Un de tants problemes és la poca sensibilitat que tenim cap a les nostres coses, que poden arribar a tocar-nos les butxaques. Estudis sociològics ho diuen.
Res, seguiu en la vostra fins que tinguem que emigrar per guanyar-nos el pa.
A vore si comforme està posant-sse la situació ens donen un PER igual que han fet tota la vida en altres Comunitats espanyoles, en 4 jornalets a cobrar. Ara que llegint este blog estem la mar de contents com estem, seguimmmmmmmmm.

Anònim ha dit...

Benvullgut Pseudo Intel.lectual
Pel que jo conec, que és poc, els exportadors valencians no només exporten taronges del Marroc, sinó d'Argentina, Uruguai, Sudafrica, llimones de Turquia, i productes hortícoles de les més diverses zones geogràfiques del món. Com a país eminentment agrícola tenim un alt percentatge de població depenent d'aquest sector, però lamentablement no som competitius quant a la producció bàsica, però si ho hauríem de ser pel que fa al producte final (tenim molta penetració en el mercat europeu), les taronges poden venir de qualsevol part del món, i aquí (sigui Espanya, País València, o Calatañazor) afegir tot un seguit de valors en la comercialització, generant riquesa i llocs de treball (no descobreixo res, els holandesos porten fent-ho des de fa dècades). El que és la nostra producció agrícola es dedicaria a productes molt específics, cultius petits d'alt valor, producció ecològica, ... que mantindrien el nostre camp en funcionament.
Tot això, malauradament no s'està desenvolupant en aquest sentit, principalment per les polítiques agrícoles dels últims vint anys, però això són altres històries que no tenen absolutament res a veure amb la problemàtica de les cooperatives de Simat. Lamentablement el problema es de gestió, no de política económica

atentament
El Ruc del Tambor

Anònim ha dit...

Tu ho has dic intel·lectualitot, no s'està fent per què als nostres polítics no han donat els passos que calia per a fer una agricultura de qualitat, com en el cas dels Països Baixos.

El ruc valencià.

Anònim ha dit...

Segixes sense enterarte, ruc valenciá el problema de la cooperativa no ha segut eixe

Anònim ha dit...

Crec que no has entès res, és igual, deixem-ho ja

salutacions

Anònim ha dit...

Estimat Pseudo-intel.lectual

Crec que no has entès res, és igual, deixem-ho ja

salutacions

Anònim ha dit...

Si que ho entenem,el que tu dius es un problema afegit, un bon problema pero que no ha segut el detonant per a que la SIBETA tancara. No mos enfadem que prou de mal tenim.

Anònim ha dit...

Jo crec que ho he dit abans, que era un problema entre altres que no sé quins poden ser que s'han donat dins la cope, però com no ho sé no puc acusar a ningú. Ací estan anomenant-se molts noms, entre els que poden estar inclosos gent que ho ha intentat fer bé. De totes formes,si jo he anat a buscar un problema que crec que fa anys que està donant-se a la societat valenciana i que potser en una mínima part haja sigut un detonant més per a la pèssima situació del camp valencià. És la meua opinió i crec que puc dir-la.
Bona vesprada i talle comunicació ara que pareix que hi ha més bon rotllo, hahahahaha.

Anònim ha dit...

si home si que tota pedra fa paret,pero en este cas els ripios mes grosos els tenim aci aprop i no cal anar tan lluny.

banda de tambors i cornetes ha dit...

si no es tant dificil es l'a e i o u de l'economia i de aquest sitema capitaliste,es com l'economia de una casa si hian meins incresos que despeces la cosa no va be doncs es lo mateix hia que reduir gastos de lo contrari ja heu saps i no pegeu mes voltes no hia mes.

Anònim ha dit...

S'accepta polp com animal de companyia...

Anònim ha dit...

Perdoneu, però estem en crisi si no recorde mal, moltes empreses han tancat i mes fortes que les coperatives.
Els bancs no ajuden el que ajudaven, le taronges no es paguen com es pagaven, el jornal ha pujat mes que els beneficis, molts socis ja no estan a les coperatives Al marroc treballen la taronja a 10 € el dia, i damunt sense cap control de plagues. Els gestors no tenen sols la culpa

Anònim ha dit...

Els gestors son els que cobren lo que no i ha escrit?
Son els que a canvit de eixe sou compren taronges cares, que les pagen en els diners del socis, i despres els socis no cobren res?
Son els que después de no pagar res diuen que les perdues son ocasionades per que han liquidat molt car?
Son als que es burlen a la cara dels que van a protestar?

Si no son ningún de estos, els gestors no tenen la culpa.

Anònim ha dit...

Tenen molta culpa, la majoria pero no tota, san donat conter masa tard fa 3 anys ho agueren pogut parar pero " la codicia mató al gato" i ara estem paganto tots ells i mosatros

Anònim ha dit...

ells eu paguen igual q mosatros, pero la butxaqeta ben pleneta, q lo q guanyaven ells en 1 any eres 2 i mig meus

Anònim ha dit...

o mes

LUISXXV ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Luiset, rei, eixe ha segut desde sempre el somni del tio Olegario però, i qui agarràva "la vara" ???? Per això, per eixe orgull de sre els mandamàssos mai s'ha cumplit eixe desitg de molta gent. T'en recòrdes de quan la, entonces, Sibeta l'anomenàven la de la corbata i al Cosiva la del pedàs?? Pues això.........

P.D. Un ex-soci de les dos Cooperatíves.

LUISXXV ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Aquí también hay CENSURA como en el blog TRIGUERO??

Anònim ha dit...

Luís, crec que eres una bona persona, i que eres una de les víctimes de esta situació, pero esta també crec que per lo menos la SIBETA no te arreglo, apart de que els últims anys l´han deixa com un solar, lo que es la masa social ha desaparegut, i sense una base social no hi a res a fer.

Anònim ha dit...

Trobe que en anys no he sentit tantes barbaritats i animalades juntes en un matix blog, si qualsevol llis tots el comentaris pensara: Eixe poble es de la Valencia profunda.

Per centrar un poc el tema tinc una serie de comentaris que poden aclarir moltes coses als socis de la cope, sibeta o cm vullgau dirli:
1-. La fruta que ve de Uruguay, Brasil, Argentina, Sudafrica,... es en contraestacio, es a dir quan açi no produim, i ames aixo de etiquetarla com a de açi crec que qualsevol que treballe en este sector li agarra risa.
2-. El tema de la reduccio de gastos, no sempre el gasto mes car es el que hi ha que redudir per dir lo de qui cobre mes de 1.500 € al carrer, pues a lo millor sobre XX persones que cobren mes de 1.500 € i hen sobren tambe dels que cobren 500, es a dir el que no es productiu al carrer.
3-. Lo de les bujaques plenes dels directius, crec, personalment i pel que se, que la majoria dels de la junta es gent molt sana i que no sha emportat res, pero degem de fer unes reflexions, la majoria de gerents pasen de una cooperativa a una altra, arruinant a unes i a altres, pero ahi estan, aixo es el que es deuria de analiçar.
4-. Fusionar les dos cooperatives, pues be es com fusionar BANCAIXA i la CAM, si estan en quiebra total si les fusionem tenim _ _ _.
5-.Les taronges del marroc, que segons algun molt ben informats son de terratenients espanyols y ens estan arruinant, no conec cap espanyol que tinga terres de citrics al marroc i les taronges del marroc estan venentse habitualment mes cares que les espanyoles, ho pots comprovar al valencia fruits en la seccio de mercats, com Rungis, ...
6-. El que es deuria de fer es vore lo be que puga estar fentho la resta del sector i copiarho i millorarho, i no com hem fet d'anar comprant en certs moments taronges a preus que despres no son ni per asomo el que cobra el soci si es que cobra algun gallet.

Anònim ha dit...

tens tota la rao, pero lamentablement tambe la tens en lo que respecta a la Valencia profunda.

Anònim ha dit...

Per al de les 2:52
"5-.Les taronges del marroc, que segons algun molt ben informats son de terratenients espanyols y ens estan arruinant, no conec cap espanyol que tinga terres de citrics al marroc"

Tú qui eres per a coneixer eixa gent???? Et podría nomenar, per eixemple Frutas BOLLO els coneixes?? Pues tenen varies finques i empreses per importar taronja desde BRASIL..... A Simat hi han prou de terratinents que tenen finques a MURCIA i, crec que un d'élls, per això ho vaig escriure i tú m'anomenes BEN ENTERAET, té terra al Marròc.
Aixina que de la manera que escrius, degut a l'hora i la nit que és.... No sigues tan Elocuent i "mama" menos.

LUISXXV ha dit...

RESPUESTA A: 28 d’agost de 2011 2:52
Se nota a una hora de camino que eres dueño de un almacen.(igual me equivoco.Y tu me puedes rectificar)
Pregunto ¿no se puede hacer una naranja con denominacion de origen?
"NARANJA DE LA VALLDIGNA" Porque en este valle tenemos el clima y los COJONES para hacer una buena fruta.El que no trabaja en este sector,no sabe que la fruta se etiqueta despues con el origen de esta

Anònim ha dit...

Luís, estás ciego si crees que un anónimo que escribe así es propietario de un Almacén, además que sabría que varios propietarios de La Valldigna tienen propiedades allende los Mares. También creo que hay sub-marcas con la denominación que tú propones, lo que no sé si son Denominación de Origen como tal ó es que los productores Valleros lo ponen como procedencia, quizá eso debería saberlo más tú, como trabajador del sector.
Luís, está bien que te muevas pero no seas tú Don Quijote.
Un saludo.

Anònim ha dit...

Quijotes no pareixeu, pareixeu Cervantes. Xe parleu bé, XURROSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

Anònim ha dit...

No hablamos, escribimos...... Qué prefieres que escribamos con las faltas de Ortografía del de las 2:52?? Además, le contestaba a Luis en, efectivamente, el idioma de Cervantes, pero también de todos los Españoles como tú y como yo. Pluralidad lingüística querido anónimo.

P.D. A més a més, de segur que parle, escric i soc menys Xurro que tú, tururúúúúúúúú

Anònim ha dit...

El otro dia ya me dijo xurro,tengo 71 años en mi epoca escolar no se enseñaba valenciano listo,si lo supiera hacer correctamente lo haria y orgulloso,asi que de xurro res,ademas Simat es España ahunque te pese.

Anònim ha dit...

Pues tens mes poc trellat que si tingueres 17 anys

Anònim ha dit...

Pues a lo milor més que ton pare...... No es pot esciure en Castellà?? Està diguete que te 71, al menys més respècte. No mes feu que descalificar a les persones que no fan lo que vosaltres voleu.

Anònim ha dit...

Tu tampoc pareix que tingues moltes llums

Anònim ha dit...

No les teniu totes vosaltres i ací acabe.
Bona nit.

Anònim ha dit...

a vore qi de tots esta mes torrat. No desvieu el tema.

l´unica solucio:
Tancar, que el banc ho embargue tot i tornar a començar desde 0.
Es molt dur i radical, pero en el deute q hi ha a vore qui trau açò endavant.
Jo no tinc ni idea pero crec q en cualsevol empresa, el primer q sa de fer es pagar el q es deu. per a pagar el q es deu sauria de invertir tots els diners q es trauen de la taronja per a pagar el deute, Aixo vol dir q el `propietari de la taronja no voria ni un duro, pero clar, el soci vol cobrar i el deute s´ha de pagar, que fem ahi?

posibilitats:

1- pagar el deute dels diners de la taronja
2- tancar, q el banc embargue i tot pagat i començar de 0
3- abofetejar als gestors q han deixat que arribarem a aquest extrem cuan ells ja faria temps q sabrien el q ens venia damunt

la opcio 3 esta clar q es una broma q dic jo, pero segur q seria la mes acceptada

Anònim ha dit...

De quina estás parlant?

Anònim ha dit...

Espanya cucccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

Anònim ha dit...

Per al: 28 d’agost de 2011 12:54

Realment no se que contestarte, hen sembles el típico que obri molt l'orella per sentir, pero no escolta. El Bollo, empresari d'exit que ja el voldriem per a Simat, de Brasil importa melons, tant que saps i et recordé que quant. Ve la fruita de Brasil aci ja no queda fruita.

En referencia al terratinents Simateos, eu es multipliques com les vinilos, seres una gran potencia i o ho sabia, que jo sapos hi han un patrón, pero bueno.

I et repetixcs que al Marroc no tinc constancia de que hi haja terratinents amb citrics, si amb la tomaca, bajoques, freso, ...

Per cert no solc anar mamar, cosa que crec que es mes cosa teja, les meus gustos son altres

JME ha dit...

Bon dia:

En primer lloc no hi ha que discriminar a ningún persona d'aquest almacent, desde el soci fins al treballador.... ho dic perque tot el que ha passat en el fons s'asperava, desde el primer fins a l'ultim han consentit una serie de gastos en nómines, plusos i demés aportaciones econmiques indegudes a alguns treballadors, i com sempre passa mentre tot funciona, tots callen i ara vé en quant la cosa deixa de funcionar tots saben el perque. Començant per els sous desorbitats dels Gerents i Presidents, ( abans de l'actual ) a els sous deshorbitats de les secretaries sense cap tipus de titulació. La mala administració econòmica es la culpable de te tot aquest problema que li ha vingut damunt al almacent. Aquest almacent sempre ha treballant molt i tind que ser dels mes rics de la Comunitat Valenciana, té inclús una Gasolinera que encara que no surta a la llum ( tots saben el perque ) ha de tindre uns beneficis, ya que no pot i haure perdues perque no es una material que es faça roïn a fer ús d'ell. Per anar tot en bon camí, hi es tindria que negociar amb junta, socis y treballadors, nçar tot de nou, com si fos nova l'almacent, d'hai administrar com es degut, buscant les ajudes que calguín de Subvencions i demés e intentar sortir a flot. De vagades hiha que fer sacrifisis i més en aquesta empresa que més que rés ha sigut sempre familiar. Lluitar per solucionar el problema abans de que faça greu del tot i deixar de fer-se mala sang en comentaris que no venen al cas. Feu Unió, ( si es vol )i entre tots busqueu una solució.

Salutacions
(espere no haver ofes a ningú)

Anònim ha dit...

que no hian terrateniets a marroc doncs si tindre finques com tres voltes la finca sos i mes no es ser hu terratenient que baixe aquell i que en diga lo que es ser terratenient.