dimarts, 2 d’agost del 2011

Guerra fraticida al PP: José Joaquín Ripoll s´apunta a l´INEM

L'encara líder del PP alacantí, José Joaquín Ripoll, va ser exclòs de la llista municipal en les últimes eleccions
El dirigent es va significar en els últims anys per liderar un corrent intern enfrontat a Francisco Camps


El que fins fa poc més de dues setmanes era president de la Diputació d'Alacant i encara és líder del PP provincial, José Joaquín Ripoll, s'ha donat d'alta aquest dilluns en una oficina del Servei Valencià d'Ocupació (Servef) per rebre la prestació per desocupació.

Fonts consultades per Efe de l'entorn del president del PP d'Alacant i exmandatari de la diputació han indicat que Ripoll ha esgotat el termini de 15 dies hàbils des que va deixar el càrrec a la institució provincial i que a primera hora d'aquest dilluns ha anat a l'oficina del Servef del carrer Isabel La Católica per apuntar-se a les llistes de l'atur.

Exvicepresident de la Generalitat Valenciana en l'etapa d'Eduardo Zaplana i president de la diputació en els dos últims mandats, Ripoll ha liderat en els últims anys un corrent intern dins del PP enfrontat a Francisco Camps, fins fa poc cap del Consell.

Llista alternativa
Malgrat que va ocupar el número dos a la llista municipal de la ciutat d'Alacant en les eleccions del 22 de maig amb la declarada intenció d'optar a un tercer mandat a la diputació, les seves expectatives es van frustrar uns dies abans que es constituís la institució provincial.

Això va ser així perquè a última hora es va presentar una llista alternativa que l'excloïa, que estava encapçalada per l'alcaldessa de Sant Vicent del Raspeig, la també popular Luisa Pastor, que finalment ha estat elegida presidenta de la institució provincial.

A això se suma que l'alcaldessa de la capital, la seva companya de partit Sonia Castedo (pròxima a Camps i amb una folgada majoria absoluta per als pròxims quatre anys), l'ha deixat sense competències i sense sou.

D'aquesta manera, Ripoll únicament percebrà de l'ajuntament la quantitat corresponent a les seves assistències als plens, uns diners que no computen com a salari, cosa que l'ha empès a sol·licitar el subsidi, segons les mateixes fonts.