diumenge, 22 de febrer del 2009

Eladi Mainar:"el PP va cremar en un any 1,2 milions d´euros"

Eladi Mainar, Alcalde de Simat.

La Cotorra de Simat reprodueix l´entrevista publicada hui al Diari LEVANTE-EMV, on es repassa els primers 6 mesos de govern d´esquerres.

Miquel Font, Simat de la Valldigna (LEVANTE-EMV).

Quin balanç fa del període que porta com a Alcalde de Simat?

- Jo créc que el balanç és molt positiu. Nosaltres arribàrem a l´alcaldia amb un equip de Govern nou perquè pensàvem que les coses no s´estaven portant bé ni com nosaltres creíem haurïen de dur-se. A més volíem impulsar una política progressista que des d´un Ajuntament es pot fer i per tant vam decidir presentar una moció de censura al PP.

Molta gent es pregunta per què es va tardar tant en formar govern...

- Jo sempre faig la metàfora en el sentit de que vam estar un any "festejant" i al final ens vam casar. Érem tots nous a l´Ajuntament i només ens coneixíem a nivell de poble, a més de ser de diferents opcions polítiques. Vam veure que podíem funcionar i que les reticències es podïen deixar a un costat i portar perfectament polítiques progressistes. Els nostres programes polítics eren quasi iguals. Vam donar el pas i presentàrem la moció de censura, que alguns veïns no la van veure de la millor forma, però era una moció legal, legítima i necessària.

Es van tindre en compte altres factors en aquell moment?

- Si, perquè tots els diners que estaven gastant-se no donaven els fruits desitjats. Simat tenia un remanent positiu d´1,2 milions d´euros quan el PP va accedir a l´alcaldia, i a dia d´avui eixe remanent ha desaparegut, perquè s´ha gastat en coses que tal volta nosaltres no haguéssim gastat.

En quines coses no estaven d´acord amb el PP?

- Per eixample, amb unes contractacions de personal que pensàvem, es deurïen haver consensuat amb tots els regidors. Creiem que quan ú està en minoria ha de negociar. Ara, sóm 3 partits completament diferents, però el que ens caracteritza és que parlem molt, negociem les coses i créc que estem donant una estabilitat a Simat. La gent es pensava que no duraríem un mes, molts creien que açò seria un "caos", i créc que el Govern està donant una imatge i un eixample no sòls per a Simat, si no per a tot el País Valencià: tres partits d´esquerres que es consoliden al govern i què, a més, poden treballar junts.

L´únic partit que ha quedat fora del pacte ha estat Esquerra Unida (Arc Iris)...

- Veritablement ha estat una llàstima que EU quedara fora del pacte. Pensem que hagués estat positiu que també haguessin entrat, pequè podïen haver aportat coses interessants. Va ser una decisió política seua i nosaltres l´acceptem. Però també estem disposats col·laborem en certa forma.

Ha trobat l´Ajuntament com esperava o amb dificultat a alguna àrea?

- Un Ajuntament com Simat té molt de treball i necessita una dedicació molt important per part de l´Alcalde i de tots els regidors. Nosaltes criticàvem i ara ho veig molt clar que l´anterior Alcalde ho volia portar tot sòl. Jo, vertaderament ho veig difícil. Son necessàries vàries persones amb dedicació exclusiva per portar avant tots els projectes. A nivell de subvencions, pensem que no s´arribaven a totes. Ara estem intentant que vinguen ajudes del govern Central i d´Europa. Créc que estem treballant en bona línia política.

Per als dos anys que queden de legislatura, quines creu que han de ser les prioritats per Simat?

- La prioritat fonamental que tenim entre mans es l´aprovació del PGOU. És un instrument indispensable per al poble i que ja arrosseguem des de fa anys. Alguns ens critiquen i portem només sis mesos, quan un Pla General porta vuit o nou anys en discussió. Volem tirar-lo endavant, que siga consensuat i que el poble ho vulga. Hem decidit que el que ixca de l´Agenda 21, s´aportarà al Pla General. Altre projecte fonamental és el del Polígon Industrial. Estem a punt de rebre l´informe (ja rebut aquesta setmana) demanat al CIG de la Universitat de València. En línies generals ja tinc coneixença d´alguna cosa i serà molt positiu. Servirà com instrument de desenvolupament. El polígon de Simat, com està dissenyat seria el 2on més gran de la Safor, després de Gandia, i volem saber quines empreses podrïen venir. Estem en època de crisi i tal vegada eixe polígon no sabem si serà l´adequat o no.

A la taula està la polèmica amb la Fundació Jaume II per la utilització del Monestir de Santa Maria de la Valldigna...

- Simat no s´entén sense el Monestir i viceversa. I encara que siga propietat de la Conselleria de Cultura, vaig transmetre als responsables que l´edifici és de tots els valencians. L´Ajuntament de Simat ha col·laborat en la recuperació i es gasta diners conservant els tarongers i jardins. Fem algunes aportacions necessàries a l´interior del Monestir i pensem que Conselleria hauria de veure en bons ulls totes les iniciatives que ixen de la societat local. No volem que el Monestir siga utilitzat per a tot tipus d´actes, però pensem que l´Almàssera, on s´ha fet ja moltes reunions, conferències, exposicions... ens la poden deixar sense cap problema. I no sòls l´Ajuntament, també les associacions locals, als veïns o a les ames de casa.

Com va quedar finalment?

- La sintonia amb el secretari autonòmic de Cultura, Rafael Miró va ser molt bona i li vaig demanar que traslladara la sintonia a l´administradora de la Fundació Jaume II, Anabel Trujillo.

Creu que la gent ha vist canvis a l´Ajuntament?

- Pense que si. Estan veient que portem molts projectes interessants, el poble està tranquil. El dia de la moció només van hi haure 10 o 12 exaltats. Després alguns d´ells han vingut a parlar amb l´Alcalde perquè nosaltres tratem a tots exactament igual.


8 comentaris:

Anònim ha dit...

Francament si després de manar el seu partit 28 anys en Simat tot el problema del poble és un remanent de 1,2 millons € anem aviats.
Per cert faltaria que no atenguera als exaltats és la seua obligació.

Anònim ha dit...

El que feren els 10 ó 12 exaltat va estar més leig que pegar-li a un PARE.

Anònim ha dit...

En ningun dels 28 anys del PSOE es va gastar 1.2 milions ni de lluny. S'ha fet un bon empastre i a veure si amb els 4 duros que han deixat conseguim acabar la legislatura.

Anònim ha dit...

el més trist de tot és que 3 germans s´hagen fet amb les sigles d´un partit i ho utilitzen per treure resquit personal, inclús diguen que el pp i sebastian han sigut l´alcalde més d´esquerres. que vergonya!

Anònim ha dit...

Seran 4€ i no 4 duros per que no li conteu al poble PSOE que va costar portar la pedra de l'almatzera de Vicent al flac al parc de la Font Menor i això que la va donar.

Anònim ha dit...

Pese haver-se gastat tota la caixa pareix que per al lluïment personal del nostre Timoner el Gran Serreta, si que quedaven i per a mostra :
el cavallons
estalviadors d'aigua.
estudi viabilidad poligono
ASSESSOR particular

Per a ser del partit que ha manat a Simat el ultims 28 anys t'as pasat una mica.

Anònim ha dit...

si li podem pegar totes les voltes que vullgau, però matemàtiques són matemàtiques no? fem el cuento de la lechera... a vore

SEBAS ENTRA: +1,2 MILIONS €

SEBAS IX: 0 €

(o algo així)

tornem a començar?

a part, el qui vulga que vaja a consultar a l´ajuntament, tinc entés que això tot és públic ja que són els nostres diners, ahí no hi ha tampa ni cartró.. TOTS A L´AJUNTAMENT A ESCARBAR!!!

Anònim ha dit...

Que escarbe l'assessor que per això cobra.