dimecres, 3 de novembre del 2010

El nacionalisme valencià agafa impuls en el tradicional Aplec del Puig


El Bloc convida els socialistes desencantats a afegir-se a Compromís

La coalició dóna el tret de sortida cap a les eleccions al País Valencià

El secretari general del Bloc, Enric Morera, durant l'aplec d'ahir Foto: REDACCIÓ.

El tradicional Aplec del Puig del darrer diumenge d'octubre –al municipi on Jaume I va lliurar l'última batalla abans de conquerir València– es convertia ahir en el tret de sortida de la campanya de la coalició Compromís amb vista a les eleccions a les Corts Valencianes del maig de l'any que ve. Unes eleccions a partir de les quals, segons les enquestes, perilla la continuïtat de la coalició nacionalista al Parlament per l'amenaça del bipartidisme.

Precisament, per fer front a aquesta amenaça el secretari general del Bloc Nacionalista Valencià, Enric Morera, va animar el miler de militants assistents a l'aplec a continuar treballant per presentar 300 llistes municipals a tot el país, objectiu que, segons va assegurar, estan “a punt d'aconseguir”. Morera va remarcar que la coalició Compromís, que s'aplega, a més del Bloc, Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds, és “la casa comuna de tots els valencians amb un mínim de dignitat nacional”. Per això, va aprofitar per convidar militants socialistes a afegir-s'hi. “Tenim les portes obertes de bat a bat a tots els socialistes desencantats de Zapatero i d'un PSPV que l'única cosa que fa és anar a agenollar-se a Madrid”, va dir.

Morera, que va assegurar que coneix enquestes que demostren que Compromís continuarà a les Corts, i va lamentar la corrupció que campa al País Valencià, “especialment al PP, però també al PSOE”. Per això, va demanar agilitat al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià perquè s'acabi.

La cita anual del Bloc a l'esplanada del monestir del Puig va reunir també la presència de representants dels altres partits de la coalició nacionalista, del Partit Socialista de Mallorca, de CDC i de la JNC, entre d'altres. En l'acte es va lliurar el premi Bloc d'Honor a Escola Valenciana pels vint-i-cinc anys de trobades d'escoles en valencià.

Però l'Aplec del Puig també servia ahir al PSAN, el partit marxista i independentista liderat per Josep Guia i reunit a la Muntanyeta de la Patà, per presentar el seu acord electoral amb el partit que encapçala Joan Laporta, Solidaritat Catalana per la Independència. A l'acte van intervenir, entre d'altres, Alfons López Tena i Uriel Bertran, en nom de Solidaritat, i Núria Cadenas i Josep Guia, del PSAN.

LA FRASE

Tenim les portes obertes als socialistes desencantats de Zapatero i d'un PSPV agenollat a Madrid
Enric Morera
SECRETARI GENERAL DEL BLOC