dimarts, 23 de novembre del 2010

Últim Hora; "Imputat un ex-regidor del PP de Tavernes"




La titular del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Sueca ha imputat a l'ex regidor del PP de Tavernes de la Valldigna Antonio Bono i a dos responsables de l'escola taller La Vall d'aquesta localitat, Salvador F. V. i Sofia R. B., en considerar que van poder cometre un delicte de falsedat quan, entre 2004 i 2006, van gestionar aqueixa activitat dirigida a la formació professional per a persones sense ocupació.

La denúncia va ser presentada l'any 2006 per la Federació de Serveis Públics del sindicat UGT, i, en tenir coneixement dels fets, a la mateixa es va sumar la Fiscalia.

Segons estima la jutge al final del llarg procés de presa de declaracions i de recopilació de documents que s'ha dut a terme des de llavors, les tres persones citades van poder haver incorporat "alumnes ficticis" a l'escola taller "amb la finalitat d'obtenir subvencions de la Conselleria d'Economia provinents de la Unió Europea". La magistrada sol·licita ara tant a l'acusació representada per UGT com a la Fiscalia que formulen els seus escrits per a procedir a obrir el judici oral o, si escau, arxivar el cas.

Segons consta en la denúncia presentada i de les pràctiques realitzades posteriorment, desenes de persones van passar per l'escola taller "La Vall" sense haver acudit mai a les classes ni a les proves pràctiques. Les seues actes d'assistència eren signades, de forma irregular, per professors de la mateixa, de manera que així es podia justificar davant la Generalitat Valenciana la participació dels alumnes i, consegüentment, percebre fraudulentament les ajudes de la Unió Europea.

L'ex regidor Antonio Bono va dirigir entre els anys 2003 i 2007 el departament de Foment, que gestionava les escoles taller concedides a Tavernes, i, segons alguns testimoniatges, va tenir coneixement de les irregularitats que es cometien.

1 comentari:

Paco ha dit...

Tenemos una clase política que es la causante de los males que nos aquejan. Solo piensan en el beneficio propio y el contribuyente está solo para eso, para contribuir.