dijous, 25 d’octubre del 2012

Coeter II buscava una pilota “de poc pes i ràpida”. Waldo, "tot el contrari". La final ja ha començat!

LA FINAL DE L'INDIVIDUAL BANCAIXA DE RASPALL JA ESTÀ EN MARXA

El Centre Cultural Bancaixa ha acollit hui el tradicional acte de presentació i elecció de material de cara a la final del XXVI Campionat Individual Bancaixa de raspall – Trofeu President de la Generalitat 2012, que enfrontarà diumenge que ve a Waldo contra Coeter II a La Llosa de Ranes.
Ha presidit la taula de la presentació la sotssecretària de la conselleria de Governació, Juana Forés, qui ha destacat que l’Individual és “un dels tornejos més importants de la pilota professional”. Forés ha subratllat que la Generalitat està “treballant al costat de tots els estaments pel bé de la pilota, posant tots els mitjans en millorar-la i impulsar-la”, al mateix temps que ha ressaltat que la final serà retransmesa en directe per Canal 9 Dos, “un fet important per a difondre-la”.
El representant de la Fundació Bancaixa, José María Cataluña, ha destacat també que el xoc es televise en directe, cosa que,”al costat de la repercussió en la resta de mitjans, fa que els patrocinadors estiguem contents. Però nosaltres no tenim ànsia de protagonisme, solament volem ajudar a que hi haja molts trinquets oberts i que es juguen bones partides”, ha dit.
El vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana, Salvador Oliver, ha avançat que “serà una partida espectacular”, i ha dit que s’enfronten “el millor mitger”, Coeter II, contra “el que per a alguns és el millor de la història, i ahí estan les seues dades. Són els dos millors del moment”. Fredi, per la seua banda, ha coincidit amb Oliver en que són els dos pilotaris en millor forma, però també ha ressaltat el bon paper dels joves en la resta de l’Individual, mèrit que ha atribuït al “bon treball de la Federació amb el planter”. 

Coeter II: “La Llosa em ve millor”
En el torn de preguntes, els pilotaris s’han mostrat distesos i respectuosos amb el contrari. Coeter II ha considerat que La Llosa li pot vindre millor que altres pistes: “En un trinquet noble, com Bellreguard, Waldo té molt més avantatge que en un altre com La Llosa, on la pilota va més ràpida i pot fer coses”, ha dit.
El mitger de Simat de la Valldigna ha calibrat les seues opcions amb sinceritat: “Contra un pilotari com Waldo tinc poques opcions, però alguna hi ha. L’any passat, en este mateix recinte, vaig jugar la semifinal contra Waldo i li vaig donar guerra. Esta ha de ser la meua referència, i no les dues finals anteriors contra ell”, ha conclòs.
Waldo, per la seua banda, ha confessat que s’ha assabentat en la mateixa presentació de que, si guanya, es quedaria el seu tercer trofeu de l’Individual en propietat, cosa que no ha assolit ningú abans. “No pense en eixes coses abans de jugar la final, mai; si guanye ja pensaré en trofeus i dedicatòries”, ha tallat el 10 vegades campió.
El d’Oliva ha assegurat que assumeix el seu paper de favorit en la partida: “Però és simplement un cartell que et posa la gent. Fins que no es lliura el trofeu, no eres campió. Amb el pas dels anys, Coeter II s’ha consolidat en el mà a mà, sap jugar millor l’Individual i remata millor el quinze que jo”, ha advertit el vigent campió.
Una vegada finalitzada la roda de premsa, els dos jugadors ha triat la pilota de vaqueta nova amb la qual comptaran el diumenge. Coeter II s’ha decidit primer, per una esfera menuda, “de poc pes i ràpida”, ha descrit. Waldo ha tardat un poc més a trobar la seua favorita, i ha buscat “just el contrari”, ha afirmat el d’Oliva.
Acreditacions i entrades
Les entrades per a la final del diumenge, que arrancarà a les 11.30 hores amb una prèvia d’infantils a les 10.00 hores, es poden adquirir el dissabte en el mateix trinquet de La Llosa, o el diumenge, abans de la trobada, al preu de 5 euros (dones i pensionistes) i 7 euros per al públic en general. Els mitjans que vulguen acreditar-se per a cobrir la final hauran d’enviar un correu amb les dades de la persona acreditada (nom complet, telèfon i mitjà) a jam@frediesport.com abans del pròxim dissabte.