dimarts, 6 de desembre del 2011

Chelsea - València CF; "Final" de la Champions esta nit.



El partit té tots els ingredients d'una gran final i el molt que hi ha en joc es palpa en l'ambient ja des del primer moment, el primer dels jugadors en l'aeroport de València abans de prendre el vol rumb a Gatwick. «Quanta gent ve a recolzar-nos!», deia un futbolista. Uns metres arrere s'escoltava un altre comentari: «Jo mai havia vist res igual. Anem!». És, sens dubte, el partit de major magnitud de tots els que el València ha afrontat aquesta temporada. Per açò, estem també davant el desplaçament d'aficionats més massiu des de l'última final de la UEFA en 2004. Tota ajuda per a la gran batalla de Stamford Bridge és poca i, a poc a poc, tots els homes de Unai s'anaven contagiant de la il·lusió que transmetien aquells centenars d'aficionats amb els quals van compartir viatge. Aquesta nit en la graderia seran milers i el pacte és que tots, els uns i els altres, han de buidar-se per a convertir en realitat el somni d'estar en els vuitens de final de la Champions.

El València va a l'assalt de Londres i ho fa amb arguments. En el terreny de joc estaran els actors principals, com mereix l'escenari. Diego Alves ja va demostrar que està millor que Cech. Rami i Víctor Ruiz no tenen gens que envejar al tàndem format per David Luiz i John Terry. Tampoc Jordi o Mathieu a Ashley Col·le. Soldado porta més gols que Drogba. Albelda desborda saber estar i experiència, la que no té Oriol Romeu. Veurem si Mata és capaç de marcar diferències… Des del propi Alves a el ´Matador´ Soldado, passant per cadascun dels 21 convocats, els tècnics, utillers, empleats del club… i sobretot per eixos 2.000 aficionats. Tots mereixen estar aquesta nit entre els 16 millors clubs del vell continent. I la consigna està clara: no hi ha por, però sí responsabilitat.

El València que eixirà a jugar davant el Chelsea ho farà amb una enorme confiança en les seues possibilitats, però mai caurà en l'error de sentir-se superior. Darrere comptaran amb l'alè de tots els companys que han viatjat o de tots «els que sumen». Als que no, cas de Miguel i Ricardo Costa, els han volgut veure bé lluny en un dia tan assenyalat. Aqueix moment de suport quan flaquegen les forces, el xiuxiueig d'una posició tàctica en una jugada d'estratègia per a evitar distraccions… Tot detall, per minúscul que siga, va a ser fonamental per a aconseguir un objectiu complicat però possible. El bé mereix un gran esforç i el València està preparat. En el curs actual ha fet un pas al capdavant, competeix sempre i tota Europa ha comprovat que el València no ha sigut inferior ni al potent Reial Madrid ni al Barcelona ni tampoc al Chelsea en el primer dels duels particulars. I açò és confiança.

El missatge de Soldado al grup és clar: «Anem amb una mentalitat d'equip gran». La lliçò de l'última temporada en Gelsenkirchen està apresa i ha de servir enfront del Chelsea. Allò va ser un càstig excessiu, va doldre tant que no pot tornar a repetir-se.

Com jugar aquest partit?
En el grup existeix un convenciment ple que el plantejament tàctic triat serà l'adequat, encara que caldrà fer un gran esforç per a interpretar-ho a la perfecció i, sobretot, no perdre la concentració ni un sol instant. És la clau. En 90 minuts hi haurà moments anímics de dificultat, ací és quan caldrà mirar cap amunt i cercar l'impuls dels 2.000 aficionats que competiran contra 37.000 del Chelsea. Com jugar aquest partit sabent que no val perdre, serveix l'empat però cal marcar almenys un gol? Manejant la pilota? Abrigallat arrere i a la contra? I si passen els minuts i el gol no arriba? La llibreta de Unai té les respostes, no és dia per a experiments i l'equip titular sembla bastant definit. Queda veure quin és l'actitud i el paper una vegada rode la pilota del Chelsea, que ja va perdre una gran oportunitat de guanyar a Mestalla, no està en un bon moment i també té les seues urgències en aquest partit i més davant la seua afició.

Aquesta nit el València pot estar en vuitens o també eliminat. Gens serà igual després d'aquest 6 de desembre, el dia en què aquest equip pot donar el salt definitiu que necessita. A per ells.

ALINEACIONS PREVISTES

Chelsea: Cech, Ivanovic, Terry, David Luiz, Col·le, Oriol, Lampard, Ramires, Mata, Drogba i Sturridge

València CF: Alves, Bruno, Rami, Víctor Ruiz, Jordi Alba, Albelda, Tino Costa, Feghouli, Mathieu, Jonas i Soldado.
20:45 hores. Stamford Bridge