dissabte, 3 de març del 2012

Valldigna Extrem 2012

Arriba la tercera edició de la Valldigna Extrem, que conclourà en la plaça Major de Tavernes.

La Mancomunitat de La Valldigna, amb la col·laboració del Centre Excursionista de Tavernes, el Grup d’Esports de Muntanya de Benifairó i el Club de Córrer La Llebre de Simat, organitza la III edició de la Valldigna Extrem 2012.

La Valldigna Extrem és una marxa senderista que tindrà lloc per les muntanyes de la Valldigna, passant pels termes i les poblacions dels pobles que formen la vall (Tavernes, Simat, Benifairó i Barx). És una de les activitats esportives i culturals emmarcades dintre dels actes del Dia de la Valldigna, i l’objectiu és convertir-la en la festa del senderisme.

La distància de la marxa és de 40 quilòmetres, amb eixida de Simat de la Valldigna a les 07:00 hores i arribada al voltant de les 19:30 hores a la plaça Major de Tavernes. El recorregut és pel camí del barranc de les Cases, la Visteta, Font del Cirer, Penyalba, Font del Gos, repetidor de l’Ombria, Castell de Marinyén, Benifairó de la Valldigna, Barranc de Maluc, Tossalets, Font del Barber, Font de la Sangonera, senda dels Amoladors i Tavernes de la Valldigna.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Tavernes, Josep Llàcer, ha manifestat el desig “que esta tercera edició de la Valldigna extrem siga un èxit; per això anime a participar-hi tots els valldignencs que vulguen gaudir de la natura alhora que fan esport i senderisme. La Valldigna extrem és una oportunitat immillorable de descobrir les rutes i sendes més importants que tenim en les muntanyes de la Valldigna.
 
Els organitzadors fa molt de temps que realitzen un sobre-esforç per a mantindre les sendes en perfectes condicions i ben senyalitzades per tal que tothom puga gaudir al màxim del magnífic patrimoni natural que posseïm. El muntanyisme i el senderisme són activitats que estan creixent moltíssim en els últims anys i que en estos temps de dificultat ens pot portar una magnífica possibilitat d’atraure turistes i visitants als pobles de la Valldigna”.

Com que la sortida i l’arribada seran des de diferents pobles, els participants es desplaçaran a la localitat de Tavernes de la Valldigna, on hi haurà un autobús per a dur-los a Simat de la Valldigna, lloc l’eixida de la Valldigna Extrem. Es fa així perquè en arribar a Tavernes tots els participants puguen agafar els seus cotxes.

Les inscripcions seran el mateix dia de la marxa, quan agafen l’autobús a Tavernes (Gran Via de les Germanies, davant de Mercadona, a les 6:15h.) o a la porta de l’Ajuntament de Simat. El preu de les inscripcions és de 3 euros i es donarà el reglament de la marxa a tots els participants i un detall commemoratiu de la Valldigna Extrem a les 100 primeres inscripcions.

Els participants hauran de portar calçat adequat, aigua, esmorzar i dinar. En la Font del Cirer (esmorzar) i a Benifairó (dinar) hi haurà avituallaments de beguda i picadeta. També hi haurà un vehicle de suport per a tots els que es retiren.

En acabar la marxa hi haurà un sopar per a tots els participants que vulguen al Café de la Plaça. Cadascú s’ha de pagar les despeses del sopar.