dilluns, 1 d’octubre del 2012

Agus Brines entra a l´Executiva Nacional del BLOC.


 La portaveu del Bloc a l´Ajuntament de Simat, i ex-alcaldessa de la localitat, Agus Brines, entra a formar part de la nova Executiva Nacional del BLOC, després de la cloenda del VI Congrés Nacional de la formació valencianista.

Representació Valldignenca al òrgans de direcció del BLOC

Al costat d´Agus Brines, la Valldigna comptarà també en el Consell Nacional amb el simater Joan Maria Mansanet, mentre que Jordi Juan, Alcalde de Tavernes ha estat elegit sent el 3r més votat com a membre nat del Consell Nacional. El valler Miquel Bononad ha estat elegit com a membre de la Comissió de Garanties del Bloc.

Amb un auditori ple, amb multitud de militants i simpatitzants dins i fora de la sala Nexus de la UPV, el BLOC ha tancat el seu VI Congrés Nacional, una trobada que ha demostrat la força, la unitat i el compromís de la formació valencianista per continuar construint el canvi polític al País Valencià.

La única candidatura a l'Executiva Nacional, encapçalada per Enric Morera, ha aconseguit el suport de 431 dels 499 delegats i delegades que han votat este matí. La llista de Morera sols ha tingut 57 vots en blanc i 11 nuls.

La nova executiva estarà formada per 25 persones i els càrrecs són els següents:

President: Josep Maria Pañella
Secretari General: Enric Morera

Àrea d'Organització
Coordinadora: Agueda Micó
Sec. Relacions Polítiques: Natxo Bellido
Sec. Formació: Rafael Oliver
Sec. Acció Electoral i Implantació: Amparo Piquer
Sec. Acció Estratègica: Agus Brines

Àrea d'administració i finances
Coordinació: Josep Melero
Sec. Finances: Oscar Peris
Sec. Transparència: Miquel Alèixit
Oficina Relació amb la Militància: David Abad

Àrea de serveis polítics
Coordinació: Rafel Carbonell
Sec. Política Municipal: Teresa Garcia
Sec. Assessorament Municipal: Josep Miqu Moya
Sec. Assistència Jurídica: Eva Sanchis
Sec. Iniciatives Legislatives: Cristina Sunyer
Sec. Posicionament Municipal: Mònica Àlvaro

Àrea de comunicació i imatge
Coordinació: Lluís Miquel Campos
Sec. Serveis Comunicatius: Helena Malonda
Sec. Coordinació Comunicativa: Vicent Martínez

Àrea de comissió sectorial
Coordinació: Maria Josep Ortega
Sec. Moviments Cívics: Consol Castillo
Comissions Parlamentàries: Dimas Montiel
Sec. Igualtat: Bàrbara Peris
Sec. Polítiques Socials: Marta Escudero

En el seu discurs de cloenda, el reelegit secretari general, Enric Morera, ha assegurat que el BLOC "ix més reforçat i amb l'objectiu de fer un compromís amb la societat per a fer una alternativa positiva per a superar la greu crisi. Tenim respostes, idees i tenim l'exemple clar d'allà on estem governant".

Morera considera que part de les respostes, "han de vindre d'Europa i de casa nostra, per donar un horitzó de vida digna als nostres ciutadans. Som conscients que rebrem del PP una herència nefasta, però el nostre compromís serà refer el país, recuperar la democràcia i el benestar".

El reelegit secretari general del BLOC ha llançat la iniciativa que eixa proposta de canvi "hem de fer-la amb altres aliats de la resta de l'estat, amb els que compartim valors, idees i que tenim la primera oportunitat en les eleccions europees, on la Coalició Compromís ha de liderar eixe projecte".

El missatge europeu i també pacifista ha estat clar quan Morera ha dit que "és insostenible una Europa amb 25 exèrcits, que suposen una despesa descomunal per a molts estats i, en la gran majoria de casos, també innecessària".

Morera ha fet este discurs als militants i simpatitzants del BLOC i també als convidats a l'acte, com ara els socis polítics de Compromís (Iniciativa i Els Verds i Projecte Obert), representants dels principals sindicats (Intersindical, UGT, CCOO), la Unió de Llauradors, Escola Valenciana, Tirant lo Blanc, Valencians pel Canvi, CJCV, Lambda, Ca Revolta, Xúquer Viu, coŀlectius ecologistes i el president d'ACPV, Joan Francesc Mira.

Abans de la cloenda, el BLOC ha fet un acte simbòlic molt important, com és retre un sentit homenatge a aquelles persones que són militants històrics, que han estat al front de coŀlectius locals, comarcals, o que han estat càrrecs públics. Segons ha explicat Morera, "sense estes persones, que han treballat sota diferents sigles però sempre pel País Valencià, hui som el que som i hui podem parlar del BLOC com un referent del valencianisme progressista que defensa els interessos amb clara obediència valenciana".

1 comentari:

Anònim ha dit...

Enhorabona Agus, T'ho mereixes.
Cal dir també que es va retre homenatge a Rafael Mogort "El Coto" militatn histèric de la UPV a Simat.