dissabte, 25 de maig del 2013

Hui al Trinquet de La Llosa es juga la Semifinal del Masters de Raspall

Coeter II ja classificat per a la final, coneixerà hui els seus rivals.

Informa: Xabi Alberola
Hui dissabte a La Llosa es juga la segona semifinal del Masters de Raspall Generalitat Valenciana. Dijous a Bellreguard s'enfrontaven els 2 restos que hui es veuen les cares al Trinquet de la comarca de la Costera.
 
 De roig, Moncho (Manuel) i Sanchis (Montesa) contra Moltó (Barxeta) i Miravalles (Genovés), de blau. La victòria ha caigut del bandol d'Alfonso Moltó per un apretat 25 per 20, i amb val per acabar a les 2 parts. Més  no es pot demanar.
 
La partida ha estat sempre super-renyida: 5-0; 5-5; 10-5; 10-10... Els primers jocs han anat fent-se des del dau. Tots coincideixen que Moncho es molt tornaor de pilota pero estan al resto ha pegat un raspada des del 9 i mig que m'ha recordat a Luis Miguel Dominguin (pare de Miguel Bose) quan va tindre una aventura amb Ava Gardner. Sí heu lllegit bé. I si algú no sap l'anècdota li la conte. Ava Gardner era la dona més bella del món. I la gent li va dir a Dominguin: "que va fer voste després de gitar-se amb la Gardner?. Contestació del torero: "contar-ho als meus amics". Això li ha passat a Moncho en fer un excel.lent quinze d'una raspada. S'ha dirigit al public de l'escala per exteriorizar la seua justificada alegria. Estavem 10 per 10.
 
Els 4 jugadors han jugat de valent. Al mig, Sanchis i Miravalles no s'han donat tregua. Darrere, hi havia 2 grans restadors com Moncho i Moltó que també s'han apuntat al festival. La catedra ha eixit de color blau ( Moltó i Miravalles) i Moltó s'ha apuntat el primer joc des del resto, (joc net) per fer el 15 per 20 al seu favor. Els postors s'han atrevit timidament a donar de 5 i algun temerari de 10. Atres en petit comité comentaven: " hui es dia de prendre dels 2 costats, està molt igualat".
Atres han pensat: 15 per 10 i pilota a la mà d'Alfonso (al dau) açò es un atracament.
D'atracament, rés. Els rotjos no s'han rendit i han fet el 15 per 15 des del rest.

La partida estava creuant l'Equador. Es presentava un joc que podia decantar la bascula. Moncho i Sanchis han fet 30 neta al dau pero rapidament Moltó i Miravalles els han tombat el joc i s'han posat 15 (roig) per 20 (blau). La partida no estava ni molt menys clara....
 
A l'escala es guardava silenci. Valia la pena cubrir-se en les travesses. Psssst, silenci.
Els rotjos han fet 20 per 20 des del rest. I passaven al traure.
Comença el joc més bonic i més emocionant de la partida. 30 neta a favor de Moltó i de Miravalles que en un gest de complicitat es diuen: fes-ne tu un i jo faig l'atre. De sobte pega una raspada Moltó teledirigida a la galeria i quan la gent està cantant el quinze cau la pilota i Moncho la fa 15. Amb un atre quinze roig arribem a 2 (30-30).
Continua el patiment i l'emoció. Juga Moncho, erra Miravalles i val -30 per acabar per als rotjos.
Açò en pilota no es definitiu. I si adés l'erra Miravalles, ara Miravalles la fa bona i tornem a estar a 2. Real com la vida mateixa. Qui es farà amb la partida?
Alfonso de Barxeta (quina bestia raspant) la fà quinze des del 9 i mig. Repetisc des del 9 i mig. Ara es val blau per acabar.
Pot quedar un quinze per sentenciar... Els quatre gladiadors fan l'últim esforç. Hi ha una pilota parada al 2 i mig a favor de Miravalles. El jugador de Genovés li diu a Moltó. vine i acaba-ho. I aixina ha sigut. Victòria per a Moltó i Miravalles 25 per 20.
 
Hui doncs, al Trinquet de La Llosa, gran semifinal del Masters:
Moltó, Dorin i Sidahmed Said Buda
contra
Moncho, Sanchis i Canari.
L'equip guanyador jugarà la gran final a Bellreguard contra:
Pepe (La Llosa), Coeter II (Simat) i Xoto (Genovés).
Hui, ha guanyat la pilota. Tenim semifinal calenteta, calenteta.
Demà més!