dimarts, 22 d’octubre del 2013

Pels Pobles de la Safor s'adhereix a la Plataforma per la Cultura de Gandia i la Safor "25 abril" i comdemna la política urbanística de l'Ajuntament de Gandia.



La Plataforma Pels Pobles de la Safor va nàixer com una coordinadora comarcal dels moviments de defensa de la terra, la natura i la cultura. Des de Pels Pobles de la Safor sempre hem manifestat que un model de territori que no planifique i gestione en torn a aquest escenari, serà un model territorial erroni, equivocat, destructor d'economia i que farà mal als habitants del propi territori. Aquesta crisi així ho ha demostrat. No estaven doncs, gens equivocats/des. Des de la misèria que ens ha deixat aquest model territorial del formió i la rajola, tornem a exigir aquest nou model que tant hem reivindicat. Volem que les administracions ens escolten i que també escolten a altres associacions, universitats, experts, persones i veus que clamen i expliquen com podem funcionar de forma diferent. 
 
El nou model deuria pensar en les persones, en el paisatge, en el territori i en la cultura com a eixos principals de la planificació. Per tot això volem comdemnar novament i amb contundència la política urbanística de l'Ajuntament de Gandia i la seua aposta per la continuïtat del model territorial que ens ha enfonsat a tots els saforencs i les saforenques en una crisi especulativa sense precedents. 
 
Comdemnem l'inici del procés d'especulació i destrucció de la Platja de l'Ahuir, el procés obert per tal de construir un camp de golf i urbanitzar així la marjal de Gandia, comdemnem la proposta d'urbanització i la construcció d'un heliport al Racó de Tomba. Aquestes acciones són totes atemptats greus contra el paisatge, les persones i la economia de la nostra ciutat i lluitarem per tal de demostrar la seua il·legalitat i la seua irracionalitat. Pels Pobles de la Safor ja està emprenent diferents accions per tal de defensar el territori de Gandia davant aquestes agressions. Pels Pobles de la Safor avisa a l'alcalde Torró que la seua insensatesa i irracionalitat l'està duent a cometre un desficaci econòmic tant gran com el que ha comés amb les escoletes municipals, i que serem tots els gandians i gandianes els qui haurem de pagar amb diners les seues desicions insensates. Aquestes operacions especulatives ja estan costant un diners que no tenim i els procesos legals que es derivaran d'ells ofegaran les mateixes operacions urbanístiques i amb això a tots i a totes els/les qui vivim a Gandia.
 
 
Igualment, volem fer manifest la nostra adhesió a la Plataforma per la Cultura de Gandia i la Safor 25 d'abril per tal de sumar forces en torn a les agressions que està patint la nostra cultura, la nostra llengua i consequentment totes les persones que treballem per la democràcia, la igualtat, la dignitat i la llibertat. Novament l'Ajuntament de Gandia ha demostrat que es fonamenta en una política d'especulació i d'intolerància, destruint els valors de la democràcia. Per això ens sumem al manifest redactat per la Plataforma 25 d'abril i recolzem la seua activitat.