dimarts, 7 de juny del 2011

Andrés Iniesta recollirà a Simat el Premi UNESCO-VALLDIGNA, el 19 de juny.

Iniesta, guardonat amb el premi Unesco-Valldigna

El president del Centre Unesco València, Luis Aznar, i el director general de la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València, Pedro García, van concedir ahir en la localitat de Fuentealbilla el premi Unesco-Valldigna 2011, que enguany ha recaigut en la Selecció Espanyola de Futbol a través del jugador Andrés Iniesta i els xiquets de Fuentealbilla, poble del jugador autor del gol del triomf d'Espanya en el Mundial de Sud-àfrica de 2010.


Andrés Iniesta, jugador del FC Barcelona, va nàixer en el municipi albaceteño de Fuentealbilla.
Andrés Iniesta i els xiquets de Fuentealbilla representen el present i el futur d'una generació de joves que empren l'esport com un instrument per a aconseguir la pau.
El futbolista de Fuentealbilla, que ahir va participar en la trobada amistosa entre Estats Units i Espanya, arreplegarà el guardó diumenge que ve dia 19 de juny en el Monestir de Santa María de la Valldigna.

Unesco Espanya, a través del seu Centre a València, organitza un projecte de gran envergadura que enguany compleix la seua setena edició, la ‘Multaqa de les tres cultures’, el VII Fòrum Valldigna i la II Jornada de la Ciència Jove.

Enguany l'esdeveniment es protegeix sota el lema ‘La ciència i l'esport: passarel·la dels joves cap a una cultura de Paz’ i tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de juny del present any, en el Monestir de Santa María de la Valldigna, a Simat de la Valldigna.

L'homenatge i lliurament del guardó serà el diumenge 19 de juny en l'acte de clausura de la Multaqa de les tres cultures, on també se li lliurarà el premi homenatge a la ciència a Manuel Toharia, per les seues 10 anys al capdavant del Museu Príncep Felipe de la Ciutat de les Ciències i de les Arts de València.

Una vegada més, el Fòrum Valldigna i la Multaqa (trobada amistosa en àrab) s'està celebrant en el Real Monestir de Santa María de la Valldigna. Aquest fòrum internacional, presidit pel president de la Fundació Cultura de Paz, Federico Mayor Zaragoza, ha sigut organitzat per la Generalitat Valenciana, la Fundació Jaume II el Just, el Centre Unesco València i la Mancomunitat de la Valldigna, amb la col·laboració de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.