dilluns, 13 de juny del 2011

BLOC+PSPV+EU: Jordi Juan, nou Alcalde de Tavernes

Paradoxalment, el PP perd l´Alcaldia a Tavernes, mentre que a Simat obté la majoria absoluta. El PP governarà a Simat i Barx, el PSPV a Benifairó i el BLOC a Tavernes.



Jordi Juan i Huguet, del Bloc-Coalició Compromís, és el nou alcalde de Tavernes després d'haver aconseguit el suport del PSOE i EU en l'acte de constitució del nou ajuntament de Tavernes. El denominat "Acord de Progrés" tanca 16 anys de govern del PP a Tavernes, d'ells 12 en majoria absoluta.


Després de les tensions viscudes els darrers dies, on perillava el possible acord de les tres forces progressistes, el pacte es feia realitat quan entre les primeres 11 paperetes escrutades, 9 havien elegit el candidat del Bloc.


Jordi Juan ha rebut la vara de comandament del secretari de la corporació vallera, i després s'ha iniciat un torn de parlament dels portaveus dels partits representats al consistori.


Manuel Vidal, del PP, en un parlament en un cert to crític va recordar que el seu partit ha estat el més votat de Tavernes en haver rebut més de 4.200 vots i el canvi d'alcaldia considerava que no responia a la voluntat popular. Dins del parlament va desitjar sort al nou alcalde i li demanava que sempre fora "ell mateix" i que les decisions les prenguera segons els seus propis criteris i que no fora titella de ningú i de cap assessor, i que pensara en el bé del poble.


Carmen Canet, del PSOE, va destacar el fet que eren més de 6.000 vots els que no havien recolzat el PP i la decisió de Tavernes era una aposta ferma pel canvi de Tavernes, cosa per la qual havien apostat ja els tres partits en la campanya electoral.

Jordi Juan saluda als concentrats a la Plaça en acabar l'acte


Karina Vercher, d'EU, es va emocionar en el seu parlament potser per la tensió nerviosa viscuda els darrers dies i va interrompre el seu parlament entre plors. Eixa situació portava a fer un recés en la sessió. La regidora va assenyalar que ella havia apostat pel canvi en la campanya i el seu vot estava d'acord amb el que havia proclamat.
Per últim, el recent elegit alcalde Jordi Juan va felicitar Tavernes per la gran participació en les urnes el 22 de maig passat i agraïa la confiança dipositada en el BLOC i al PSPV-PSOE i a EU el recolzament a la seua investidura. Igualment va agrair Manuel Vidal els anys de dedicació a Tavernes.


Jordi Juan manifestava la disposició del BLOC, el PSPV-PSOE i EU a crear un equip de govern homogeni i estable que treballe de forma lleial en benefici del poble i on totes les regidories col·laboren pel bé comú.


Va deixar clar que l’eix central de l'acció de govern serà la participació ciutadana i recordava la greu crisi que perjudica les famílies i la delicada situació de les administracions publiques i del nostre Ajuntament.


Jordi Juan va detallar els objectius de l'Acord pel Canvi, que són: pla de sanejament de les arques municipals, racionalitzant les despeses i practicant polítiques d’austeritat; foment de la creació de llocs de treball: treball amb respecte i a favor d'un millor medi ambient i salut pública; potenciació de l’agricultura; foment del turisme de qualitat, tant de platja com d’interior i foment de l'oci participatiu, cultural i festiu.


Jordi Juan va dir que volia ser l'alcalde tots i encoratjava als ciutadans i regirod a treballar per Tavernes.


En acabar l'acte, els reunits a la plaça aplaudiren tant el nou alcalde com a l'equip de govern que a partir d'avui passa a regir els destins de la ciutat els pròxims quatre anys.


Font: La Cotorra de la Vall. http://lacotorradelavall.blogspot.com