dilluns, 6 de juny del 2011

Nadal escombra Federer i iguala Borg

ROLAND GARROS


El balear s'exhibeix davant el suís (7-5, 7-6, 5-7 i 6-1) i es converteix en el rei de París amb sis corones


Rafael Nadal ha guanyat a París, d'una tacada, dos mites (7-5, 7-6, 5-7 i 6-1). Roger Federer, a qui el manacorí sempre ha assenyalat com el millor jugador de la història, per quarta vegada a la final de Roland Garros i, alhora, Bjorn Borg.

Nadal i Federer amb els seus respectius trofeus a la pista central de Roland Garros. REGIS DUVIGNAU | REUTERS


Als 25 anys acabats de fer ja s'ha convertit en el rei de París a l'igualar les sis corones franceses del mític tennista suec. El triomf, a més, li permet mantenir el número u amb 12070 punts, 45 més que Novak Djokovic (12025).

Imprecisions a la segona mànega

I això que el tennista manacorí ha començat fred i ha encaixat un 0-3 d'inici. Però quan la màquina s'ha engegat, l'helvètic ja no ha pogut frenar el vendaval. El balear s'ha emportat el primer set després de concedir només un dels últims set punts (del 1-4 al 7-5).

Després de perdre Nadal un set ball en una segona mànega amb més imprecisions de les habituals entre dos jugadors de la seva talla, el partit s'ha suspès per la pluja, que ha estat amenaçant tot el dia a la pista Phillippe Chatrier.

Desempat amb autoritat

L'aturada, d'uns 10 minuts, ha trencat el ritme del manacorí i del 5-4 ha passat al 5-6. Malgrat tot, Nadal ha forçat el tie-break. Després de guanyar els quatre primers punts, s'ha emportat el desempat amb autoritat (6-3).

Federer, ja sense pressió al veure que la proesa era gairebé impossible, ha ofert els seus millors cops en el tercer set. Del 4-2, amb servei de l'espanyol, ha passat al 5-7. Per si algú creia en la gesta, l'huracà manacorí ha escombrat en el quart set l'argila que ha acabat besant per sisena vegada. "Estic molt feliç. Ni en els meus millors somnis m'ho podria haver imaginat", ha declarat.