divendres, 10 de setembre del 2010

El Consell anuncia que plantarà un milió d'arbres en la zona cremada


El Govern valencià es reunirà amb l'Executiu central per a demanar-li "ajuda econòmica" amb la qual fer front als treballs de reforestació en la zona afectada pels incendis, i que començaran avui mateix amb l'aprovació pel ple del Consell d'una "declaració d'emergència". Així ho va acordar ahir el President de la Generalitat, Francisco Camps, en una reunió amb el vicepresident tercer i conseller de Medi ambient, Juan Cotino, i els consellers de Governació i Agricultura, Serafín Castellà i Maritina Hernández, respectivament.

Cotino es reunirà la setmana vinent amb el secretari d'Estat de Mitjà Rural i Aigua, Josep Puxeu, al que demanarà ajuda per a "fer front" als problemes que planteja la reforestació de la superfície calcinada aquesta setmana pels incendis, que ascendeix a 4.500 hectàrees.

El pla de mesures urgents preveu la repoblació de la zona amb un milió d'arbres a partir del pròxim mes de febrer, per a això el Consell reclamarà la col·laboració d'ajuntaments, particulars i entitats o empresaris propietaris de les finques i terrens afectats pel foc.

La Conselleria de Medi Ambient els facilitarà les plantes de pins i carrasca disponibles en els seus vivers, les eines i la formació necessària, a més de delimitar els espais perquè puguen contribuir amb la seua labor a la reforestació de les zones afectades.
Les actuacions afecten als municipis d'Ontinyent, Agullent, Alfafara, Benissoda, Albaida, Agres, Bocairent, Rafelguaraf, Xàtiva, Carcaixent, Barx i Simat de la Valldigna.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I perque no dos milions o mig o cent. total ja ningú el creu...