divendres, 24 de setembre del 2010

El Llevant torna a tindre el control

Quico Catalán, President del Llevant UE.


Dies redons per al llevantinisme. Mentre a Almeria se va sumar la primera victòria a Primera després de dos anys i huit partits, als despatxos el club ha recuperat completament el control. Ara, els administradors deixen fer totalment al Consell. Això sí, romandran vigilants.

El 7 d’abril de 2009 el Jutjat del Mercantil, número 2, va acordar el cessament de les facultats per part del consell d’administració del Llevant que passava a mans dels administradors concursals.
Un any i mig més tard, el mateix Jutjat ha retornat el poder al màxim òrgan de l’entitat alhora que ha manifestat que els actuals gestors hauran de “comparéixer tantes vegades com siguen requerits per informar i col·laborar en tot el que siga necessari en la fase concurs”.

Cada sis mesos concretament hauran de rendir comptes Quico Catalán i el seu grup de treball al voltant dels pagaments que han de fer front als seus creditors en els pròxims cinc anys. En el Consell encapçalat per Quico Catalán está Tomàs Pérez, el seu vicepresident que ha valorat a l’Informatiu esta recuperació d’autonomia de gestió. “Este Consell té els peus en terra. La normalitat i el fer les coses en criteri ens està donant els resultats que tots desitgem”.

Durant tot este temps, els administradors concursals han hagut de fer front a situacions límit i moltes voltes farcides de dramatisme. Vicent Andreu ha sigut figura clau durant tot este procés. “És un home de futbol que ha sabut entendre molt bé com s’havien d’actuar davant certes situacions”. I afegeix el vicepresident granota. “ Tindre els admistradors en ha donat tranquil·litat i responsabilitat per fer bé els nostres comesos”.


"Nosaltres parlem d’enclavaments futurs per al nostre estadi, de zones determinades, de la capacitat que ens agradaria que tinguera, però no mai d’un ús compartit"

Tranquil·litat per als gestors i també prudència i calma que ells s’han aplicat. Com ara en el plànol esportiu després de l’inici de campanya de l’equip. “ En èpoques passades els nervis apareixen a les primeres de canvi. Ara s’intenten fer les coses amb trellat i nosaltres hem de donar la imatge de serenitat necessària davant les adversitats”, manifestava Tomàs Pérez. Una jornada, la d’ahir, d’ànim recuperat per als granotes que superaren la xifra dels 11.000 abonats i que esperen al Reial Madrid amb menys necessitat després de la primera victòria. “Ni molt menys descartem la sorpresa davant el Madrid, però clar, el haver guanyat ens ha alleugerat molt”, apuntava Pérez. El vicepresident blaugrana apunta alguna de les claus de la millora. I ho fa amb futbolistes que, segons ell, aniran a més. “Sergio, Javi Venta, Nano, per posar un exemple, han arribat tard a la pretemporada i fins que no han agafat el millor to s’ha notat. En Almeria ja es va vore una altra intensitat” I deixà clara l’aposta del Consell. “Nosaltres estem molt satisfets amb l’entrenador i amb Manolo Salvador. Confiem cent per cent en el seu treball”.

Estadi compartit

Parla hui el nostre company, José Luis Garcia Nieves, de la possibilitat, poc real i beneficiosa, de l’ús compartit de l’estadi entre llevantinistes i valencianistes després de la informació apareguda en el Levante-EMV. L’Informatiu va preguntar també el vicepresident sobre esta qüestió. "No hem plantejat mai en cap consell d’administració esta hipòtesi. Nosaltres parlem d’enclavaments futurs per al nostre estadi, de zones determinades, de la capacitat que ens agradaria que tinguera, però no mai d’un ús compartit amb l’estadi en construcció de l’Avinguda de les Corts”.

Prou clar queda el plantejament del conjunt d’Orriols. Ara bé, al futbol i la política les coses poden canviar en un no res. I ja se sap, futbol i política a la nostra ciutat cavalquen molt de la mà.