dimecres, 1 de setembre del 2010

Precampanya simatera, els candidats.




Quan encara falten uns 8 mesos llargs per a les pròximes eleccions locals, els partits simaters sembla que ja mouen fitxa, tot i que alguns no han fet encara oficial els llistats de candidats.

Per primera vegada en la història es jutja una gestió que arriba després d´una moció de censura al PP i que ha portat polèmica al llarg d´estos mesos, no ja per la legitimitat de la moció, totalment legal i neta, sense trànsfugues i justificada per les polítiques d´amiguisme de la formació dretana encapçalada per Sebastián Mahiques, sempre segons les declaracions dels partits signants de la moció.

Començant pel PP, sembla clar que Mahiques repetirà com a cap de llista i la seua intenció és aconseguir la majoria absoluta. Després d´un gran ball de regidors del PP durant aquesta legislatura, pareix que hi hauran algunes cares noves com a “primers espases” al partit de Mahiques, incorporant-se novament membres del sector més “dur” de la dreta simatera. Sebastián Mahiques va ser Alcalde de Simat des del 2007 fins l´agost del 2008, Mahiques és agricultor i també l´actual director esportiu de l´Escola de Futbol Base de Simat.

Al Psoe tot i que no és oficial, tot gira a que David Mogort serà el nou cap de llista de la formació que més anys ha comandat el poble de Simat. Mogort estarà acompanyat pels mateixos actuals regidors i a la resta de la llista no s´esperen grans novetats, potser alguna incorporació de gent nova per a donar-li una imatge renovada al socialisme simater, a excepció de Mainar que no ha calat amb la resta de l´agrupació local del Psoe, els quals han culpat del fracàs electoral del 2007. David Mogort és empresari amb del sector serveis i turisme.

La tercera força per vots, el Bloc, actualment amb l´Alcaldia de Simat sota gestió, tampoc ha fet oficial la llista de candidats, tot i que segons ha pogut saber la Cotorra, és evident que Agustina Brines encapçalarà la llista, amb l´aval d´haver aconseguit la primera alcaldia per al Bloc en el municipi de Simat. Pel que fa a la resta de la llista, sembla que el 2on lloc canviarà, ja que Juli Ibáñez, actual Regidor de Cultura i Turisme deixarà la política local. Ibáñez va ser nomenat fa uns mesos director d´operacions d´una coneguda cadena de supermercats valenciana, i pareix que ja ha anunciat la intenció de no continuar. El Bloc tindrà ara el dilema d´aconseguir uns bons resultats incorporant a gent nova i tirant també ma dels “històrics” del partit a Simat. Agustina Brines compagina el càrrec d´Alcaldessa de Simat amb la de Cap de personal d´una empresa de serveis a València.

Pel que fa a Esquerra Republicana, un sopar republicà celebrat el mes de juliol a Simat, va fer oficial la candidatura novament de Joan Serra a l´Alcaldia de Simat. Serra és l´actual Regidor d´Urbanisme i Medi Ambient de l´Ajuntament de Simat, i ha estat un dels Regidors més criticats per l´oposició d´Arc Iris a l´Ajuntament. També l´actual assessor d´esquerra a l´Ajuntament de Simat repetirà al lloc num. 2 de la llista per a les properes eleccions. La llista d´Esquerra la complementen noves incorporacions de gent jove de Simat i membres destacats de l´activisme nacionalista republicà. Joan Serra és professor d´Institut.


Esquerra Unida-Arc Iris, presenta de nou al mateix candidat, Víctor Mansanet. Mansanet ha estat el regidor que més ha criticat la moció de censura realitzada pel tripartit i ha seguit una línia molt dura d´oposició, principalment amb comunicats fets des del blog d´Arc Iris i amb atacs directes en la seua majoria cap al Regidor d´Esquerra Joan Serra. La resta de la llista d´Esquerra Unida presentarà importants novetats als llocs d´eixida, mentre que també hi seran membres històrics del comunisme simater. Víctor Mansanet és funcionari de la Generalitat Valenciana.

Poc a poc, anirem confirmant totes aquestes dades.

1 comentari:

Anònim ha dit...

bien, pepe bien