dimarts, 14 de setembre del 2010

El diputat Enric Morera (BLOC) visita Simat i demana una compareixença de Cotino per explicar les reduccions d´ajudes...

L´Alcaldessa de Simat Agustina Brines i el Diputat del BLOC a les Corts Enric Morera, fa uns instants, a Simat.


El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha visitat el terme de Simat de la Valldigna en companyia de la seua alcaldessa, Agus Brines (BLOC) i ha comprovat els efectes dels incendis forestals de la setmana passada en els paratges naturals del municipi.





Respecte a la prevenció, Morera ha denunciat que en els darrers any, “la Conselleria de Medi Ambient ha reduït de forma dràstica els diners destinats a eixa vigilància forestal, tant per part de professionals com la que fa el voluntariat mediambiental i eixa desprotecció dels nostres paratges naturals s’ha traduït en els incendis que afectaren la Valldigna, la Ribera, la Costera i la Vall d’Albaida. Per això, hem demanat una compareixença del conseller responsable, Juan Cotino, perquè explique el per què d’eixes reduccions i on han anat a parar eixos diners que deurien de ser per a la prevenció i vigilància”.



Morera ha reivindicat a Simat que les mesures que s'han de prendre en els termes afectats pels incendis, "passen per la creació d'escoles taller per a la reforestació de forma manual i que s’empren espècies autòctones, no com han fet fins ara que sols planten dos varietats de pins".



L'alcaldessa de Simat, Agus Brines, també ha reivindicat un augment de les ajudes als municipis de pocs habitants i molt de terme, com és el cas d'esta localitat de la Valldigna, així com també una inversió adequada en brigades de vigilància forestal. La màxima responsable de l’ajuntament de Simat ha agraït l’interés del secretari general del seu partit, qui s’ha oferit a dur a les Corts totes les iniciatives que el consistori considere adients.

Morera ha recordat que este desastre natural que afectà a Simat, Barxeta, Carcaixent i la Vall d'Albaida, "es podia haver evitat amb més prevenció i amb més recursos, però com s'ha sabut, en els darrers anys la Generalitat ha reduït els fons per a la vigilància forestal i ara, recentment, el Consell de Camps va modificar crèdits per aportar 2,5 milions d'euros per pagar la visita del papa a València i eixos diners eren per als consorcis de bombers de les tres províncies, uns consorcis que estan ofegats econòmicament i que necessiten recursos humans i materials".

1 comentari:

Anònim ha dit...

ui si falta Guli Guli