dissabte, 5 de novembre del 2011

"Per la porta gran", article d´opinió de Joan Serra.

Joan Serra és el candidat d´ESQUERRA al Congrés dels Diputats per València a les eleccions del 20-N.

Introduir modificacions a la Llei Forestal autonòmica, tal com proposa el PP, suposa incitar i incentivar l’especulació. Si fins ara les zones forestals que es cremaven, no es podia canviar la qualificació urbanística passats 30 anys, ara, amb les noves modificacions, es podrà intervenir ja, sota qualsevol pretext. Segons el President de la Generalitat Alberto Fabra “ sí que es podrà actuar si es declara bé d’interès general”, i ja sabem quin és l’interès general d’un partit ple d’imputats, Camps, Costa, “trajes”, depuradora de Pinedo, fem d’Alacant, cas Gürtel, Brugal,..

Es vergonyós que en compte de planificar la reforestació en projectes de futur, es busca obrir una porta a l’especulació. A hores d’ara, encara estem esperant el decret Camps, d’ajudes a les zones afectades pels incendis de la tardor del 2010. Que poc s’estimen el territori!

No té sentit que es plantegen modificacions de la Llei Forestal que entren en contradicció amb la Ley de Montes estatal, a no ser que siga per afavorir els interessos d’aquells, que l’únic que volen es omplir-se les butxaques ràpidament i deixar el territori totalment degradat, com recentment han fet. Volen vendre gat per llebre pels guanys fàcils.

Durant anys hem estat lluitant contra els projectes urbanístics que destrossaven el nostre territori, creant una bombolla immobiliària que ha portat a milers de valencians i valencianes a la seua ruïna. No estàvem tan equivocats quan ja fa anys denunciaven el que finalment ha passat.

Per això, encara que alguns diuen que els populars acabaran modificant la llei autonòmica per la porta de darrere, personalment pense que, tal i com es veuen les coses, el PP ens col•locarà les modificacions per la porta gran, sense vergonya, amb gran prepotència a l’espera de la majoria absoluta que preveu aconseguir a Madrid i així, poder modificar la Ley Forestal que tanta pena li dóna per als seus objectius.