divendres, 25 de novembre del 2011

Article d´opinió: "Carta oberta al 53% dels votants" ANTONI RUBIO

Al veí del segon pis, a l’antic company d’escola, a la xica d’ulleres que veig cada matí al metro, al cambrer que em posa el cafè, a la conductora de l’autobús, a la senyora gran a qui li aguante la porta en eixir de casa, a l’encarregat del videoclub del barri, al que mira sense fer res des del balcó… A tu, votant fidel o casual del PP, a tots vosaltres…
Abans de res, bon dia. Esteu bé? Tranquils? Sí? Me n’alegre, de tot cor. Per on voleu que comencem? Ho fem per comarques o per ordre cronològic? No. Millor encara: per temes. Començarem, per exemple, per l’economia, ara que esta tant de moda. Parlem del Banc de València, que ha fet figa, però que abans va deixar dos milions d’euros a Jaume Matas perquè no el clavaren a la garjola. Que què és la garjola? Doncs, la presó, la càrcer, el forat, el trullo… O, si no, xarrem de la CAM, amb dirigents que pagaven prostitutes a 2.000 euros la nit amb els teus diners, i amb els teus, i amb els teus, i també amb els teus…

D’això, company, se’n diu corrupció. És allò que passava amb Gürtel i els amiguitos del alma, ja saps: Camps, Costa, Correa, el Bigotes, Víctor Campos, Betoret, la panda d’Orange Market… O amb Brugal, o amb Emarsa, o amb la història aquesta d’Urdangarín. Mira, perquè ho entengues, és com Fabra, aquell home que sempre guanyava a la loteria i que va fer un aeroport caríssim sense avions, o els negocis de bordell del cas Majestic, o els milions regalats a Calatrava. O a Julio Iglesias.
Parlem ara d’urbanisme. En fem una llista? Apunta-hi: Nou Mil·lenni, Nou Mestalla, Porxinos, el Manhattan de Cullera, el pla Rabassa, Marina d’Or… Com? Que no te’n recordes? Que no ho vas veure a la tele? Ah, és clar, la manipulació de Canal 9, el tancamente de TV3, el setge a Info TV, el repartiment de llicències de TDT als amics… No ho podies saber… Com puc ser tan babau d’oblidar-me’n?
Doncs, mira, t’ho explicaré: això passa perquè ens governa gent com Cotino, que ha fet calerons amb les residències de la gent gran, i Blasco, l’amic de les ONG, i un tipet molt simpàtic dit Alfonso Rus, que promet “xampany i dones”, se’n fot dels minusvàlids, insulta els professors i us diu “burros” per creure en la seua paraula. També estava Font de Mora, que va fer un colp d’estat en l’AVL i volia suprimir les línies d’ensenyament en valencià; això, però, és normal perquè es tracta de gent que pensa que parlar valencià és un “defecte” o que té una consellera de Cultura que diu que el Tirant lo Blanch és obra d’Ausiàs March.
Amb tot, són gent de classe, d’aquesta que va en Ferrari, i en barco, apassionats de la Fórmula 1, de la Copa América, de l’hípica, del tenis i dels camps de golf. Per això era que necessitaven l’aigua! No recordes quan et convidaren a paella? Sí, home, allò d’espoliar l’Ebre i el Xúquer a canvi d’un bon socarrat i quatre garrofons! Bé, com et deia, són els que se’ls gasten per a la visita del Papa… Es gasten els diners de tots plegats, vull dir.
En realitat, no tinc espai suficient per a explicar-te també que són la gent amb joves que insulten diputades, persones que tiren els veïns de les seues cases al Cabanyal o a La Punta, o que permeten vessaments en L’Albufera. Persones sense entranyes ni cor que menyspreen les víctimes de l’accident de metro més greu de la història. De fet, ara que ho repasse tot d’una, quasi juraria que se m’està regirant l’estómac.
A vosaltres no us passa? No? De veritat esteu d’acord amb tot això? De veritat també sou així? De veritat us sembla normal? De veritat els creieu? De veritat us en sentiu orgullosos? De veritat no en dubteu? De veritat no us entren ganes de boçar?
De veritat?

ANTONI RUBIO.

1 comentari:

Anònim ha dit...

De veritat, si de veritat que tens tota la raó del món, però t'has deixat alguna cosa i molt important Antoni, t'has deixat que si tots aquests diners se n'han anat per on no se n’havien d'anar, ara en falten per a Sanitat,Educació etc.. i per a el que és més important, per atendre les persones.
Gràcies Antonio per les teves reflexions, ja només em queda dir que la dreta espanyola i part de la que es diu esquerra espanyola sempre han actuat així, i ho continuarà fent.