dijous, 17 de novembre del 2011

Dos anys i mig de presó per causar l´incendi del Toro del 2008.

                                       Imatge de l´últim incendi devastador a Simat, l´any passat.

Un home ha acceptat avui una condemna de dos anys i mig de presó per provocar al juliol de 2008 un incendi forestal que va cremar 1,7 hectàrees de muntanya i va obligar a l'evacuació de la residència d'ancians de Simat, després de calar foc a uns matolls.

El judici celebrat ahir en la Secció Tercera de l'Audiència de València s'ha resolt amb la conformitat de les parts després que el processat haja reconegut els fets, i el tribunal haja declarat sentència ferma després de la renúncia d'aquestes a presentar recurs contra la mateixa.

El fiscal sol·licitava inicialment per a l'acusat, com a autor d´un delicte d'incendi, vuit anys de presó, multa de 3.000 euros i una indemnització de 2.524 euros a la Generalitat en concepte de les despeses que va suposar l'extinció de l'incendi.

No obstant açò, l'acord ha possibilitat la rebaixa de la condemna a dos anys i mig de presó i una multa d'1.080 euros, mentre que desapareix la pena d'indemnització a causa que l'home ja l'ha pagat, la qual cosa s'ha traduït en atenuant de reparació del dany.

Segons ha reconegut José F.A., poc abans de les 15.00 hores del 4 de juliol de 2008, va cremar uns matolls quan es trobava en la zona forestal del Barranc dels Cases, paratge conegut com Cova de la Coloma, en el terme municipal de Simat.

El processat va actuar d'aquesta manera sense adoptar "les més mínimes cauteles" per a evitar la propagació del foc, fins al punt que va abandonar el lloc sense cerciorar-se que les flames s'havien extingit.

A més, les condicions meteorològiques d'aquella jornada 27 graus de temperatura, 51% d'humitat ambiental i vent que bufava a 7 quilòmetres per hora- van determinar un nivell de perill de propagació en "grau d'alarma".

D'aquesta manera, l'incendi es va estendre fins a afectar a un total d'1,7 hectàrees de vegetació forestal, composta principalment per pins blancs, garroferes i matoll.

Així mateix, va arribar a  les rodalies d'una residència d'ancians de la localitat que es trobava a 250 metres de distància del punt d'inici del foc, obligant a l'evacuació de 84 interns davant el perill de la seua proximitat.

L'incendi va ser sufocat sobre les 14.00 hores de l'endemà i les despeses d'extinció del mateix van ascendir a 2.524,57 euros, que reclama la Generalitat.

En finalitzar la vista, el lletrat del processament, Jordi Elena, ha qualificat de "bé" l'acord encara que comporte l'ingrés a la presó, atès que el fiscal sol·licitava primerament per al seu client "fins a vuit anys de presó i una multa major" que l'acordada.

Ha destacat el fet que l'home haja reconegut els fets i haja reparat el dany, que "no era excessiu", al mateix temps que ha indicat que, després del seu ingrés a la presó, sol·licitarà "prompte" el tercer grau per al condemnat.


5 comentaris:

Anònim ha dit...

redéu pobre leidi. i que robangarín i companyia tots sols i este pobre desgraciat la pague... PAIS DE MERDA!

Anònim ha dit...

Que ho paguen tots, com deia IU. Leidi també sabía lo que estàva fent, i no es la primera vòlta.

Anònim ha dit...

Pues si tan de fill de puta que hi ha per ahi i sempra la paga qui no taca.

Anònim ha dit...

Cadascú el que li pertoca. Si no el coneguerem i es quedara impune, segur que ara estarieu dient que no hi ha justícia, que ací tots fan el que volen i no els passa res. Escolta, que no es pot anar per ahí cremant-ho tot, que a més del danys ambientals i materials poden ocorrer desgracies humanes. La llei deu recaure per a tots igual. Per Urdangarín també.

L'home bo ha dit...

Amb mig any ja esta al carrer, segur, i a mes cobrant del paro...