dimecres, 27 de juliol del 2011

Al Tall tindrà a Simat el seu primer carrer

Al Tall tindrà a Simat el seu primer carrer

La majoria absoluta del PP permet aplicar la moció que EU ha presentat tres vegades des de l'any 2008

VOTE ESTA NOTICIA
El carrer de Simat que ha estat batejat amb el nom d´Al Tall.
El carrer de Simat que ha estat batejat amb el nom d´Al Tall. levante-emv

S. SAPENA GANDIA Al Tall, un dels grups musicals de referència de la cultura popular i de protesta valenciana, tindrà a Simat de la Valldigna el seu primer carrer. El ple de l'ajuntament, per unanimitat, va aprovar el dilluns per la nit una moció d'Esquerra Unida que permet canviar el nom de la carretera de Xàtiva pel del Carrer d'Al Tall.
Segons explica l'autor de la proposta, el regidor d'EU Víctor Mansanet, la idea és que la placa amb el nom del grup musical es pose el proper 9 d'Octubre en un acte al que es convidaria als membres d'Al Tall.
Malgrat la unanimitat aconseguida en el plenari del dilluns, la dedicació del carrer ha estat precedida d'una llarga i estranya polèmica. Va ser al mes d'abril de 2008 quan EU presentava la moció, que va ser aprovada. En aquell moment, l'ajuntament estava governat pel PP i l'alcalde era Sebastián Mahiques, pero quatre mesos després una moció de censura del PSPV, Bloc y Esquerra Republicana situava d'alcalde al socialista Eladi Mainar.
Estranyament, entre els partits de l'àmbit de l'esquerra es va generar la polèmica. Al poc de temps, el cartell amb el nom de "Carrer d'Al Tall" es va posar al seu lloc, però després el mateix Govern local del tripartit el va retirar sense donar-ne cap explicació. El regidor Víctor Mansanet va intentar, infructuosament, que la placa tornara al seu lloc, sense aconseguir-ho, i ahir mateix assenyalava a Levante-EMV que, en realitat, "l'abusrd l'incompliment" d'aquell acord plenari va tindre més a vore amb "polèmiques personalistes", que ell atribueix al fet que EU no donara suport a la moció de censura contra el PP.
A les eleccions del passat mes de maig, el vot dels ciutadans de Simat va donar la majoria absoluta al PP, i Sebastián Mahiques tornà a l'alcaldia. El canvi polític va dur a Víctor Mansanet a reiterar al ple, amb una nova moció, la definitiva rotulació del carrer d'Al Tall que, ara sí i sense polèmica, va ser aprovada.
L'acord inclou la programació d'un "acte senzill perque s'inaugure aquesta nova via pública, tot cursant invitació al grup Al Tall, ja que és el primer municipi del País Valencià que adopta aquest nom".

Víctor Mansanet:
"El grup s'ho mereix"
Víctor Mansanet, regidor d'EU i autor de la proposta per batejar un carrer amb el nom d'Al Tall, coneix el grup com si fóra un fill. És, de fet, l'autor del llibre "Al Tall. Música per a un poble", que recull la llarga història iniciada amb aquell disc, "Cançó popular al País Valencià", editat el 1975, que va marcar un referent en la recuperació de la música tradicional.
Mansanet recordà ahir que "ni Canal 9 ni les institucions valencianes han fet cap reconeixement" a Al Tall, i per això considera que "el grup s'ho mereix i han de ser els ajuntaments" els qui han de fer l'homenatge. A més, recorda que just al costat del carrer d'Al Tall de Simat hi ha el carrer d'un altra gran figura de la cançó valenciana, l'alcoià Ovidi Montllor.


10 comentaris:

Anònim ha dit...

ja era hora! xd

Anònim ha dit...

El que la sigue la consigue,, collo no ha dut rastre no el dixos carreret. A vorem en que el calfa el cap Victoret.

Anònim ha dit...

Ya tenemos contentitos a los anormales.

Anònim ha dit...

ara volem un per els maulets,aveure que li sembla al normal de dalt.

Anònim ha dit...

Ese no lo tendras. Te lo aseguro, por lo menos en los 4 añitos que tenemos gobernando.

Anònim ha dit...

dons ves demanate la plaça del pais valencia que torne aser del generalisimo,a lo millor en deu vides heu conseguixes,altall ja late,els maulets temps al temps,ni coletje cervantes ni carrer hernan cortes ni avinguda pp toni,ara vas i la casques,per al de dalt.

Aiclar ha dit...

Com relaciones al pp amb el generalisimo? Eres mes antic q les sabates de asPart. Rajoy i franco eren de lo mes amics, tat? Paseu de pagina ja q ja han pasat 40 anys i esteu caducats

ai clar ha dit...

tu es veu que eres de bolquers i eres novell com el cacau,com relacione el pp en el caudillo,mira que el pp el funda la pacionaria un ministre del tio paco no tu es veu que eres com fraga que sembla no tindre data de caducidat.

Anònim ha dit...

Al de les 15.20. Tu mira a tots els forofos del pp de Simat i les seues families. No cal parlar mes itat??????

Anònim ha dit...

Quina vergonya,ja no hi havia altre lloc per AL TALL ja veus la carretera de Xátiva, jo si fora ells ni acudiría.Busqueu un lloc q tinga més categoría.Victoret cada vegada pintes menys.