dijous, 21 de juliol del 2011

Alberto Fabra serà el President

Camps proposa a l'alcalde de Castelló com el seu successor i el PP ho accepta sense votació - També assumeix la presidència autonòmica del partit -
Assegura que mantindrà a tots els consellers

A rei mort -políticament-, rei posat. Alberto Fabra, alcalde de Castelló de 47 anys, serà el nou president de la Generalitat. I ho serà per decisió de Francisco Camps, que va proposar el nom de Fabra davant la Junta Directiva Regional del PP reunida d'urgència ahir a la vesprada després de l'anunci de dimissió de l'inquilí del Palau. Els membres de la direcció popular no van votar; simplement van aplaudir la proposició feta a porta tancada i van mostrar així la seua conformitat amb l'última voluntat política de Camps. Bé, la penúltima. Perquè Camps també va decidir, i el nucli dur del partit va acceptar per aclamació, que Alberto Fabra assumisca així mateix la presidència del PP de la Comunitat Valenciana. Tindrà tot el poder, l'orgànic i l'institucional.

Després de la reunió interna, les portes de la seu popular es van obrir i el futur president de la Generalitat va comparèixer davant els mitjans de comunicació. Vestit gris mal cordat, camisa rosa i corbata a joc, ulls brillants i rostre descol·locat fruit del xoc de les últimes hores, Alberto Fabra es va presentar en el seu primer discurs com presidenciable amb tres missatges directes. El més important va ser quan va afirmar que "el full de ruta ja està traçat" i que ell va a "seguir comptant amb les mateixes persones que en aquest moment tenen responsabilitats, tant a nivell de Govern com de grup parlamentari en les Corts i de partit". El relleu en la presidència de la Generalitat, que haurà de ser ratificat per les Corts amb la investidura de Fabra abans de 15 dies, no comportarà ni crisis de govern ni remodelació del Consell més enllà del Molt Honorable. A més, va assegurar que pensa complir els tràmits "el més ràpid possible" per a ser triat nou president del Consell. Fins llavors, Camps podrà seguir en funcions com a president de la Generalitat o bé delegar en la seua vicepresidenta, Paula Sánchez de León, segons contempla la llei del Consell.

El segon missatge de Fabra va ser d'estadista. Amb to serè i pausat, Fabra es va presentar com "una persona que porta 30 anys de militància, que des de 1991 és regidor de la seua ciutat i que s'ha lliurat a aqueixa tasca de responsabilitat i de vocació de servei que exigien aqueixos càrrecs, i no ha fet una altra cosa que treballar pels ciutadans". I açò mateix va prometre: "Responsabilitat, austeritat i compromís" de cara al futur, confiat a "tirar endavant", i en la seguretat que "en aquests moments complicats" cal "donar el millor de cadascun".

Un dia de "pena, dolor i tristesa"
La tercera pota del discurs -i la primera en ordre cronològic- li la va dedicar a Camps. Fabra va afirmar només prendre la paraula que era "un dia complicat i difícil", ple de "pena, dolor i tristesa", per la "difícil decisió" d'una persona que "a nivell personal, [és] un amic. I a nivell polític, un referent i un gran president de partit i de la Generalitat", que ha portat al PP "al major nombre de diputats que qualsevol partit podia somiar". Preguntat després si seguia creient en la innocència de Francisco Camps, Alberto Fabra va asseverar: "Crec en la innocència de totes les persones fins que no es demostre el contrari".

En eixir de la seu del PP, a la qual havia arribat el primer (abans de les set de la vesprada), Alberto Fabra va rebre els aplaudiments del grapat de militants i simpatitzants que esperaven l'eixida del seu nou líder. Però abans d'entrar al cotxe oficial, Fabra també va sentir els càntics i xiulades del mig centenar d'indignats que es van apostar enfront de la seu del PP i que, durant tota la vesprada, van brindar amb cava, van llançar confeti i van cridar com en una final de Champions per a celebrar la caiguda de Camps al crit de "Adéu, president adéu!".