divendres, 15 de juliol del 2011

Un sopar beneït per Pepe Blanco obri la veda contra Jorge Alarte

Francesc Romeu, pot representar en breu el futur dels Socialistes Valencians.



Ara sí es pot dir que s'inicia el principi de la fi del secretari general del PSPV. Dos mesos després de les eleccions s'organitza el "assalt" al socialisme valencià.

El recanvi, l'alternativa a Jorge Alarte… la "salvació" del PSPV, com asseguren alguns socialistes valencians, té nom i cognom: Francesc Romeu. Romeu, home molt pròxim a Pepe Blanco, ocupa ara un important càrrec en el ministeri de Foment i sempre ha estat en l'òrbita de possibles substituts (de Joan Ignasi Pla, en el seu moment, i ara de Alarte), però sembla que ara ha arribat definitivament el moment d'organitzar l'assalt a la secretaria general del PSPV amb vista posades ja a ser pròxim cartell electoral. Així, els qui cerquen una alternativa diferent per al socialisme valencià no han esperat ni dos mesos del fracàs electoral per a "eixir de l'armari" i organitzar un gran sopar en la qual assenyalaran a Romeu com la persona ideal per a dirigir el futur del socialisme valencià. Un acte que, per descomptat que no, no està mal vist per Blanco i que explica a més amb el beneplàcit d'Alfredo Pérez Rubalcaba.

De fet, els organitzadors d'aquesta espècie de posada de llarg de Francesc Romeu s'han "desvivit" aquests dies per a lligar indissolublement el futur polític de Romeu amb el de Rubalcaba: "el present s'escriu amb R de Rubalcaba en el PSOE, el futur s'escriu amb R de Romeu en el PSPV-PSOE" diuen destacats dirigents socialistes al Setmanal Digital. En altres paraules, Francesc Romeu es postula com el candidat oficiós de postzapaterisme a la Comunitat Valenciana. Molts socialistes, la majoria d'ells sense grans responsabilitats avui dia en el PSPV però amb cert pes polític i moral dins del partit, estan a aquestes hores treballant a preu fet perquè la cita d'aquest divendres a Alfafar siga tot un èxit de convocatòria i en la practica servisca de termòmetre que done pistes sobre les possibilitats futures reals de Romeu.

En aquest sentit, El Setmanal Digital s'ha posat en contacte amb un dels impulsors de l'acte i ha manifestat que "serà un sopar, una festa la que tornarà a alçar l'ànim del socialisme valencià. La situació és complicada? No, és més que açò. El nostre partit en el País Valencià viu un autèntic estat d'excepció". Un dur diagnòstic de la situació del PSPV però que no s'allunya de la realitat. En qualsevol cas, són conscients que el projecte està en bolquers perquè els romeuistas reconeixen que no podran actuar fins a passats uns mesos: Sabem que gens pot canviar fins a passades les eleccions generals, però no vol dir que hàgem de quedar-nos quiets… tenim l'obligació moral de tornar a somriure, #comprometre i lluitar", assegura a aquest diari.

Amb expectatives molt altes posades en el sopar -asseguren a aquest diari que "demà (pel divendres) comença el futur"- conclou al Setmanal Digital un dels organitzadors que el que pretenen amb aquest sopar és "somriure pel futur, comprometre'ns amb el final d'un trist temps i amb una unitat basada en l'excel·lència d'els qui no som gens més que formigues… militants de base d'un partit al que li han robat la il·lusió i lluitar no contra ningú, sinó lluitar per guanyar la batalla de les idees enfront dels quals no les tenen per a recolzar amb plena lleialtat al candidat Rubalcaba". .