divendres, 15 de juliol del 2011

Situació d´extrema gravetat laboral a la COSIVA

Segons ha avançat la web d´ARC IRIS (http://arcirissimat.blogspot.com/), la situació del la cooperativa COSIVA (la de la carretera de l´Estació), és d´extrema gravetat.




Hui han reunit a tota la plantilla per comunicar-los la difícil situació econòmica de la cooperativa, i per donar un pla si es pot dir de sanejament, on com sempre passa en aquests casos, ténen a perdre els treballadors.



Per tal de poder duur endavant el Pla, haurien de rebaixar-se els jornals i no es pagarien hores extres (en empreses industrials és una pràctica molt habitual).




Ara bé, coneixent la situació de l´agricultura, i també i el més important, la no existència d´un full de ruta comercial per tal de fer renàixer econòmica i comercialment l´activitat, encara que es porten endavant aquests retalls als treballadors, sembla molt difícil la supervivència de la cooperativa.



Una activitat, l´agrícola, que recordem, encara viu majoritàriament la gent de Simat.



L´altra cooperativa de Simat, la SIBETA tampoc està passant precissament un bon moment. Sembla que s´ha deixat passar massa el temps, ja que una bona solució havera estat fa uns 5-10 anys començar un procès que havera acabat amb la fussió de les dues cooperatives per tal de "capetjar" amb més força el temporal de crisi econòmica que vivim.



Això, lligat amb unes aliances molt més comercials que les que s´han fet, (sense menysprear a un gegant com ANECOOP, però deixant clar el nivell de dependència sobre ell) com ara havent potenciat una marca o una espècie de D.O. VALLDIGA o D.O. SIMAT, així com la contenció de la despessa, potser estaríem parlant d´altres coses.



encara que com molts dirien, a bou passat...



Esperem que la situació encara estiga a temps de reconduïr-se.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Home, esta es un a herencia que mos a deixat Serra Famili, a la Sibeta en que no laveren posat en mans de 4 sinverguenses, ya avera canviat un poc la cosa.

Anònim ha dit...

Faena ben feta