dimarts, 12 de juliol del 2011

Article d´opinió: "Amb Rubalcaba estem preparats"


El dissabte 9 de juliol, el Comitè Federal del PSOE, del que sóc membre, ratificarà a Alfredo Pérez Rubalcaba com a candidat del PSOE a la presidència del Govern d'Espanya. No només és el millor candidat, sinó també la millor garantia per a guanyar les eleccions i presidir el Govern per la seua solidesa, coneixement i experiència, el seu compromís, concepció d'Estat i sensibilitat social demostrada en la seua acció diària i en la valoració positiva que, dins del partit i en la societat, té de sobres reconeguda.

Espanya necessita, per a ressorgir de la crisi amb força i plantejar al conjunt de la ciutadania un projecte social i econòmic modern i fort, l'experiència necessària i la garantia de la socialdemocràcia que combina la protecció de l'Estat com a institució amb la capacitat de l'individu de fer i organitzar el seu propi pla de vida en llibertat i sobre valors forts de solidaritat, compromís, talent i tolerància.

Els governs socialistes han demostrat la seua capacitat per a augmentar els paràmetres de benestar social i de millora de la qualitat de vida fomentant i reconeixent drets que augmenten la igualtat, la dignitat de les persones i la integritat enfront d'una dreta política que només planteja com a solució fer negoci privat amb les necessitats de les persones, degradant el públic i aplicant models propis de la política mes rància del tatcherisme polític que, a Espanya, representa Rajoy i que com a exemple executa Camps a la Comunitat Valenciana sense cap objecció ni vergonya.

És certa la crisi, les dificultats econòmiques de centenars de persones, la complexitat del sistema econòmic i financer, però els socialistes mai hem oblidat la necessitat de la protecció i cohesió social, enfront d'un PP autista que només reclama els seus interessos privats i certa necessitat que a Espanya li vaja mal perquè a ells li vaja bé. Des del seu silenci, solament executen un desgast buit de propostes a la societat, segurament perquè necessiten tenir el seu programa ocult i que ningú conega les seues vertaderes intencions basades en la restricció social de tot tipus. Oculten tot el que poden a Rajoy per a evitar el ridícul, tal com vam veure en l'últim debat de l'Estat de la Nació, i promouen a les seues portaveus en una única acció de desgast i descrèdit. Bé, de tant en tant, trauen al seu portaveu major, Aznar, que prepara informes, entre uns altres, sobre el copagament de la sanitat en la seua fundació evidenciant la seua vertadera concepció de l'Estat de Benestar.

La societat necessita solucions i respostes que les propose i garantisca un responsable polític com Rubalcaba, que parla amb claredat i en alt, que coneix de sobres el país, les estructures de poder i que presenta un currículum de gestió pública dels interessos generals que dóna confiança i seguretat. Comparen vostès els currículums polítics d'Alfredo Pérez Rubalcaba i de Rajoy i eixiran de tot dubte.

Lideratges forts, integradors, experiència, reconeixement intern i extern i crèdit social i polític és el que necessita el nostre país en tot àmbit territorial per a treballar dur per a les persones i per les persones. Lideratges que demostren compromís intern i extern, esforç i dedicació. A Espanya ja ho tenim. Els socialistes amb Rubalcaba estem preparats.

Francesc Romeu (Socialistes Valencians)