dimarts, 6 de setembre del 2011

15 minuts acaben amb la imatge d´un mes.

Alberto Fabra, ahir, a "Los desayunos de TVE"

Amb bones paraules, però sense concretar cap mesura de les promeses. Així ha respost Fabra a les preguntes d’Ana Pastor en l’entrevista concedida a 'Los desayunos de TVE'. Seguint amb l’estil aparentment renovador amb què va ocupar el càrrec, només s’ha atrevit a dir, en relació a la dimissió de Camps, que “es va equivocar en alguna cosa”.

Molta poca informació. Això és el que podem extraure de les paraules que Alberto Fabra va pronunciar ahir de matí a TVE en la que suposava la seua primera cita amb éls ciutadans de més enllà de les nostres fronteres. Amb un gest rígid i amb les pautes ben marcades sobre el que havia de mencionar i el que era més convenient deixar a la interpretació.

Camps es va equivocar en alguna cosa, si no aquesta situació no s’haguera produït”. Així es referia Fabra als motius que justificarien l’eixida del seu antecessor de la Generalitat Valenciana, no sense abans deixar anar un gran sospir per expressar la incomoditat que li produïa haver de contestar la pregunta de la periodista Ana Pastor. No obstant això, assenyalà que la dimissió de Camps és un “bon exemple” de pràctica política i ha assegurat mantenir una bona amistat amb ell.

Fabra, que s’ha autoerigit com abanderat de la transparència a les institucions públiques, ha assegurat de nou que proporcionarà a l’oposició, com es va comprometre a les Corts, els contractes que el govern de Camps va signar amb més de trenta empreses relacionades amb la trama Gürtel. Quan es farà realitat aquesta promesa, continua sent un misteri que no ha volgut desvetlar. En canvi, no ha deixat passar cap ocasió (ja que quasi intentava mencionar-ho a cada resposta) per referir-se al deute històric que el govern central manté amb la Comunitat Valenciana i ha assegurat que amb Rajoy a la Moncloa continuarà reclamant-lo. Haurem d’esperar per veure-ho.


A banda d'això, Fabra va arriscar poc en cada resposta i ha hagut de ser repreguntat diverses vegades, com ha estat el cas de les qüestions els sectors públics als quals afectaran les retallades del 20%, amb què el Consell preveu estalviar 400 milions d’euros. Davant d’aquesta qüestió, el President ha insistit que s’eliminaran dels pressupostos públics “totes les despeses supèrflues”, encara que sense matisar què és “superflu” per al Consell, si el manteniment del premi de Fórmula 1 pels carrers de València, si les competicions marítimes que tenen com a seu els ports valencians o la resta de grans esdeveniments que s’organitzen a la Comunitat Valenciana. Només s’ha limitat a assegurar que en matèria de sanitat les reduccions no afectaran la “qualitat del servei”, tampoc sense apuntar si la “qualitat” és bona o, com apuntava ahir la Federació d'Associacions en Defensa de la Sanitat Pública, la pitjor de l'Estat.

En l’àmbit educatiu, el cap de l’executiu valencià ha assegurat que no es produiran retallades ni s’obligarà als professors a treballar més hores. Però, del tipus de gestió dels nous centres educatius (que es preveu que serà concertada), no n’ha dit res. La seua conclusió ha estat que per fer front a la crisi econòmica s’haurà d’aplicar “el sentit comú de les mestresses de casa que no gasten el que no tenen”. Això ha estat tot.

Preguntat per les diputacions, Fabra ha picat l’ullet al baró xativí, Alfonso Rus, per asseverar que no desapareixeran, ja que atenen les necessitats dels quinze milions de persones que viuen en municipis xicotets. Això sí, ha matisat que s’ha de regular el seu funcionament “per evitar les duplicitats entre administracions”.

Les reaccions per part del sector de l’oposició no s’han fet esperar. Marga Sanz, coordinadora d’Esquerra Unida, ha afirmat que “estem ja avorrits de la pose de Fabra, d’eixe discurs de bones paraules i promeses buides. El que volem és que subsane eixes errades amb transparència i accions reals”.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Cuando sacaras un articulo sobre los 700mill, de los ERE de Andalucia,de CHAVES E HIJOS,del patrimonio y la HIPICA de BONO,DEL CASO FAISAN, de como han dejado la deuda en CASTILLA LA MANCHA Y EXTREMADURA ¿PARA CUANDO UN ARTICULO DE TODO ESTO?

Anònim ha dit...

A Ana Pastor ja li queden poques entrevístes a fer.......

Anònim ha dit...

pero que que es lo que esperaveu...
mateixos gossos i damunt en este cas els mateixos collars.

Anònim ha dit...

PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,PPSOE,

Anònim ha dit...

Al primer: a mi em fa igual de mal una patada als collons d'un del Psoe que un del PP. a tu pel que es veu, no.

Anònim ha dit...

Al CHARNEGO del primer comentari: a nosaltres ens importa el que passa al País Valencià, així que deixa estar als altres territoris "ejpañoles" que ja mos furten prou tot l'any. Veges si aprens valencià que ja tocaria...

Anònim ha dit...

Molt bé 10:37, ja està bé que mos furten els ejpañoles. Un territori tant ric com és el nostre País Valencià i per culpa de la mentalitat espanyolista que ens han clavat al cap, estem com estem. Som a la cua de tot l'estat quan deuriem ser els primers.
Damunt sempre tocant-nos els nassos amb la llengua. Nosaltres ens clavem en la llengua que usen al seu territori? Ja està bé, el problema que tenim, entre altres, és Espanya. Sense esta remora la crisi seria més bona de digerir.