dimarts, 20 de setembre del 2011

IV Edició de la Ruta dels Monestirs


La IV edició de la Ruta dels Monestirs va començar diumenge, i es perllongarà durant els mesos d'octubre, novembre, desembre de 2011 i gener de 2012.

Diumenge passat va començar la IV edició de la Ruta dels Monesteris- El Pas del pobre, organitzada per les Regidories de Turisme i Cultura i la de Patrimoni de de l'Ajuntament d'Alzira.


La primera edició de la ruta es va realitzar en 2008, tenint un gran acolliment, que s'ha repetit en cadascuna de les edicions posteriors.


La ruta està organitzada en etapes, dividida en cinc sessions:
Diumenge, 18 de setembre: Gandia - Sant Jeroni de Cotalba, Alfauir.

Diumenge 16 d'octubre: - Sant Jeroni de Cotalba, Alfauir-Convent del Corpus Christie, Llutxent.

Diumenge 20 de novembre: Convent del Corpus Christie, Llutxent - Monestir de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna.

Diumenge 11 de desembre: Monestir de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna - Convent d'Aigües Vives i primer tram del Pas del Pobre-La Casella

Diumenge 15 de gener de 2012: Convent d'Aigües Vives i primer tram del Pas del Pobre-La Casella - Monestir de La nostra Senyora de la Murta, Alzira.


El GR-236 Ruta del Monestirs-Pas del Pobre recupera el camí dels pelegrins des d'època medieval, així com el pas de muntanya que feien les persones els escassos recursos de les quals o la penitència imposada els obligava a travessar la serra per a escurçar el camí.


Per a més informació sobre la ruta, que requereix reserva prèvia, pots informar-te en les Tourist Info d'Alzira o en la web de l'Ajuntament d'Alzira: www.alzira.es, a més de la Tourist Info de Simat.