dijous, 29 de setembre del 2011

Tancament de les cooperatives. (Nota de premsa Socialistes de Simat)


ELS SOCIALISTES DE SIMAT DEMANEN A L´ALCALDE POPULAR QUE PRIORITZE TOTS ELS SEUS ESFORÇOS EN AJUDAR A TOTS ELS AFECTATS PEL TANCAMENT DE LES COOPERATIVES.

Al Plenari celebrat ahir dilluns, el Portaveu del Grup Socialista Municipal a l´Ajuntament de Simat, David Mogort, va demanar a l´Alcalde Sebastián Mahiques que centre tots els seus esforços en la defensa dels centenars de simateres i simaters que s´han quedat sense feina després de la fallida de les dos cooperatives agrícoles del poble.

“Com a màxim responsable polític de Simat, l´Alcalde ha de ser qui moga cel i terra per tal de que la situació a la que s´ha arribat amb centenars de famílies del poble sense treball, siga prou per dirigir-se allà on calga i defensar a tots els veïns i veïnes afectats”, ha afirmat Mogort.

A més, segons David Mogort, “La situació a Simat és, desgraciadament, molt crítica, ja que fins i tot hi han famílies senceres que depenien totalment dels ingressos de les cooperatives, ja siga per ser treballadors de les mateixes, o per ser socis que no han cobrat la liquidació de les campanyes anteriors. Nosaltres, com a responsables polítics del poble hem de ser conscients d´aquesta realitat i prioritzar sense cap tipus de dubte tots els nostres esforços en defensar a tots els afectats, és per això que li demanem a l´Alcalde que oblide els colors polítics a l´hora d´anar i sol·licitar totes les ajudes necessàries a la Generalitat i la Diputació”.

Així mateix, David Mogort ha indicat que els Socialistes de Simat, estan en contacte amb el seu Grup Parlamentari, tan autonòmic com estatal per fer arribar al Ministeri d’Agricultura tota aquesta problemàtica i posar quantes eines pròpies siguen necessàries pel bé del poble.

Simat de la Valldigna, 27 de setembre del 2011.

www.socialistes-simat.com

www.facebook.com/socialistessimat

30 comentaris:

Anònim ha dit...

no crec que sebastian puga fer res ja que no dependix d'ell,no ni han diners per ajudar a les coperatives.no es costio de politica,de PP O PSOE...ETC,sebastia a fet lo que el home a pogut.TOT PER CULPA DE 7QUE SAN OMPLIT LA BUTXACA

MIG L'HORTA ha dit...

Lo primero que tienes que decir es quien se ha llevado el dinero de las Cooperativas si es que lo sabes, porque desde el anonimato es muy facil y muy cobarde decir las cosas. Y en segundo lugar, que han hecho los socialistas los 28 años que han mandado en Simat, porque la crisis de las Cooperativas no es de ahora, lleva muchos años gestandose, y que yo sepa nadie ha dicho nada hasta ahora, todo el mundo lo sabia pero nadie lo decia. Que valientes hablar desde el anonimato.

Anònim ha dit...

com va anar la reunio per als treballadors de la cosiva de UGT?

Anònim ha dit...

ai no es pot fer res al respecte dels governs. sobretot el PSOE comença a criticar al PP i ell no te la culpa. Han fet el que han pogut. Però la principal culpa la tenen els que més manen de la cooperativa, tant com siga el president i la junta. Son als qui han portat la ruina de Simat i de les cooperatives. Son uns desvergonyits i pallasos.

Anònim ha dit...

Ya tenim al charnego altra volta per ací... a hablar castellano a Castilla!!!

Anònim ha dit...

EL MEDIO HUERTANO es muy valiente porque el si que no opina desde el anonimato.
Si es socio de la SIBETA, habrá ido ha las Juntas Generales, y sabrá que en ellas, los que han intentado quejarse o disentir de la politica de la Directiva, se les ha ignorado y despreciado.
El dinero de la Sibeta se ha ido en sueldos disparatados, en prebendas, en compras amañadas y en mala gestión.
Los responsables de ello han sido las Juntas Rectoras de estos últimos años, y nada ha tenido que ver los partidos politicos que han gobernado (ellos serán responsables de sus gestiones, no de esta).
Por último te tengo que decir que un inicio de solucón sería el pedir responsabilidades por via judicial a estos rectores, pero para ello los socios deberían en primer lugar echarlos de la directiva.
Es de risa, que los que han ocasionado esta ruina, sean los que la estén gestionando

Anònim ha dit...

al 14:44¡jo que se qui s'emportat els diners de la coperativa!,soc un treballaor com un atre.¿que es molt facil escriure del anonimat?¿tu de on escrius carabasa?¿que te que vore els politics en els gerents,junta ,compraors..etc?la culpa es d´'ells de la junta de les coperatives.¿TE LO DIGO EN CASTELLANO HABER SI LO ENTIENDES?

Anònim ha dit...

Mare meua q risa magarra llegir en castellano!! Eres un poc acomplejat tu!! Deixat de politiqueo i deixa al pspv tranquil, a qui li tenim q demanar ajuda es a la majoria absoluta de Simat, q eixa es la seua feina, partint de q no tinguen la culpa. I deixa l'anonimat en pau q sols li falta a Simat mes enemistats, VALIENTE, q tu eres el primer q lp has hecho, me has entendido????

el guerrero de l'antifas ha dit...

Senyor P.P que en castellano escribes. supose que en el cas de la cosiva trobaras que és altre el problema i d'altres les responsabilitats, no vages a culpar a qui mes culpa té de la fallida de la cooperativa, un senyor que milita en el teu partit.
Digueu que l'alcalde ja ha fet prou per salvar la situació anant a parlar amb una directora territorial, ara que remate la gestió demanant-ho als reis mags i resant perque passe un miracle. Fer alguna cosa és proposar solucions i demanar ajudes a l'administració per dur-les endavant, no anar a València a que el toregen sense cap proposta concreta, ell no té la culpa de la crisi pero és el responsable de buscar solucions al dessastre que ens ve damunt, que per algo governa.

Anònim ha dit...

Senyor GUERRERO DE L´ANTIFAS, permeteu-me que li aclareixi el meu escrit
1 - No sóc del PP, és més, mai els he votat ni possiblement els votaré.
2 - He escrit en castellà responent a un escrit en aquest idioma, no tinc perjudicis en respondre a tu en català.
3 - No sóc de la COSIVA, sóc de la SIBETA, de manera que no tinc ni idea ni opinió de quins són els seus problemes.
4 - Em ratifico en el que he dit en el meu escrit en castellà, els polítics no tenen cap responsabilitat en la situació de la SIBETA, són els seus dirigents, ia ells cal demanar comptes.
5 - En alguna cosa et dono la raó, l'alcalde i les administracions, haurien d'actuar d'ofici i investigar i d'aclarir les possibles responsabilitats dels que han generat aquesta situació. Són molts milers d'euros, de subvencions i dels socis, els que aquests dirigents han usat sense donar cap compte clara d'ells.

Anònim ha dit...

Senyor GUERRERO DE L´ANTIFASSS,

endevina endevinalla

En l'hipotètic cas que la Generalitat donés diners per salvar les Cooperatives, qui els seguiria gestionant?


Les mateixes persones que ens han portat ha aquesta situacuón ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡


BIEEEEEEEEEEENNNNNNNN ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Anònim ha dit...

aixo´ que van dir a la reunio de treballadors de cosiva de que va?

Toni ha dit...

La generalitat no te dinés, ja voldria poder pagar les nòmines sense endeutar-se.
Sebastian no poc fer res.

Si el problema es la falta de financiació per part dels bancs, doncs digueu-los ADEU als bancs.

Organitzeu-vos, i amenaceu als bancs en que si no vos donen la financiació bàsica, traureu tots els dines del BANC.

Es un xantatge? SI. Però l'alternativa es quedar-se creuats de braços esperant.

No sóc de cap coperativa, ni el meu sou depen d'elles, pero si havera una iniciativa com la que he dit, trauria els dines dels bancs que foren.

Jo pense que Simat seria solidaria amb açò, i el banc amb qui treballa la cooperativa es veuria amb perdues en Simat.

Això seria un segon pas, el primer desfer-se de la gent que ha portat la cooperativa fins on està.

Algú està disposat a donar el primer pas?

Anònim ha dit...

Jo crec que el director de la sucursal de Simat d'eixe banc ja es va portar prou be concedint el prèstec per a construïr el nou magatzem sense tindre la subvenció assegurada, ara no crec que tindria que pagar ell el pato d'una mala decisió presa pels socis de la cooperativa

el guerrero de l'antifas ha dit...

Com que l'ajuntament no pot fer res? i entonces per que estan? que han proposat per salvar la situació? Arc iris ja sabem que han proposat. l'oposició quan era govern va destinar 6000 € per estudiar una fusió de les dos cooperatives, diners que el pp s'ha gastat en fer una altra pista de padel ( molt mes important que salvar centenars de llocs de treball). Pero que ha proposat el PP per salvar les cooperatives?

Anònim ha dit...

la pista de padel es per als parats de les cooperatives,ya estem comprammos raquetes per a jugar este invern.l'ajuntament tonto no esta.

Anònim ha dit...

Xe Guerrer eixos 6000€ que es varen gastar segur que era un xanxullo de algú.
Qui els va cobrar?
Quines varen ser les seves conclusions?
A sant de que en diners publics es fa un estudi de dos empreses privades?
El Ajuntament no te ni veu ni vot en les descisions i politiques de les Cooperatives.
En teoria correspon a les Juntes Generals de les Cooperatives decidir quin cami volen seguir

Si la actuació de l´Ajuntament te que ser esta, es millor que estiga quet i no es gaste ni un €

Anònim ha dit...

Home pues si l'ajuntament es gasta 6.000 euros en una pista de padel on juga el 2% de Simat, ja podria gastar-se'ls en algo on treballa el 50% de Simat...

Anònim ha dit...

Tús saps qui ha cobrat el 6000€ del estudi famos??
Saps a quines conclusions vaen arribar??
Saps si realment ha existit o si els 6000€ han volat???
No juge a padel, ni estic conforme en que es gasten els pocs diners que tenim ni en padel, ni en aceres, ni en Fonts Grans ni en bufes de pato, pero lo d´ els informes i estudis que ningú ha vist mai, heu considere una burla

el guerrer de l'antifas ha dit...

l'Ajuntament havia destinat eixos diners per encomanar un estudi a la universitat politecnica de com salvar les cooperatives de Simat i com diversificar l'agricultura. Per suposat que eixe informe no havera sigut vinculant per dos cooperatives privades pero si molt beneficiós pels cooperativistes que haverem sabut si valia la pena o no deixar caure una cooperative i alçar entre tots l'altra.
Eixos diners reservats per l'estudi els han agafat abans de l'estiu i en el ple de juny van fer la modificació per destinar-los al padel.
El PP és el que havia de gastar els diners que els havien reservat,per tant si hi havia xanxullo com tu dius seria dels del PP.

Anònim ha dit...

Ahí tens la "burla" modificació dels diners de l'estudi que pot ser havera salvat les cooperatives ( o no) per una l'atra pista de padel.
modificació del crèdit 3/11.
http://simat.cat/cms/wp-content/uploads/2011/01/04-07-11.pdf

Anònim ha dit...

Aquest Ajuntament de Simat era el governat pel Sr Serra.?
Aquest Senyor ja sabia que les Cooperatives havien de tancar?
Aquest Senyor no era el que va promoure els canvis de juntes i política de la Sibeta?
Aquest Senyor no és el que va posar mil i una trava en l'ampliació de la Cosiva?

L'estudi econòmic el havia de fer el Politecnic?
No seria millor la Facultat de Econòmiques i Empresariles?
O la que realment hauria de fer-ho és la Facultat de Dret, però per depurar responsabilitats de tots els personatges que campen per aquestes dues cooperatives?


Vivir para ver

Anònim ha dit...

VIVA LA CENSURA

Anònim ha dit...

Ni Serra ni el retor de Pinet, qui governa es el PP i el que ha d'apetxugar perque no tanquen les cooperatives es el PP, i a dia DE HUI SABEM QUE VE LA MONTECARLO EL 9 D'OCTUBRE, pero de que pensen fer per evitar el dessastre de Simat res de res.
Este trage li ve mooooolt gran als del pp simater.

Anònim ha dit...

Amb la Montecarlo es pot divertir molta gent.

Amb la gestió de les cooperatives només s'han divertit uns pocs.

Li pots donar la culpa al pepe, al papa, oa qui tu menys vulguis, però el que se li exigeixi la solució dels excessos que han provocat un grup reduït de persones que tothom sap qui són, als polítics de torn, és una postura que no te la creus ni tu

Anònim ha dit...

Preguntat qui va encomanar la Montecarlo, preguntat qui va firmar el contracte..... A vore si el penses que la Montecarlo es Marres (Rafael de la Valldigna) que en una setmana el pots contractar.


P.D. Serra , els seus compinxes del còlp d'estat i, fins el Retor de Pinet,
sabien de la situació de les Cooperatíves.

Anònim ha dit...

Ara, me s'olvidàva, a lo millor és més barart, trencar el contracte i pagar la penalització. També es era una cosa a vore.

Toni ha dit...

Per al guerrer de l'antifaz:
Pot ser tingues raó que eixe estudi havera aportat alguna cosa, però el que es cert, es que qui hauria de menejar-se són els socis, i no amagar el cap baix l'arena esperant a que Sebastian, el Papa o pepito grillo els arregle la vida.

Entenc que li se demane a la Universitat Politècnica l'estudi, en quan en ella està l'escola universitaria d'agricoles.
I crec que si els problemes que han tingut les cooperatives foren problemes en el cultiu de la taronja, és el lloc ideal.
Pero des del meu desconeiximent total de la situació de les cooperatives, pel que s'ha parlat ací, ha sigut més un tema econòmic i de gestió (o eficiència) que de cultiu. Els comerços privats guanyen diners, i no els cal cap estudi de la UPV, i compren les taronges als llauradors, al igual que la cooperativa.
Tampoc crec que una altra pista de pàdel es lo que més li fa falta a Simat, colló que se'n va molta gent al carrer.
Al final les persones som com les ovelles.

Anònim ha dit...

eixa pista de padel es per a la gent de les coops q este ivern estaran a l´atur.

el guerrer de l'antifas ha dit...

No em dec haver explicat bé:
1.-En primer lloc no té la culpa l'alcalde del dessastre de les cooperatives i de l'agricultura simatera, pero quan u governa no pot tapar-se els ulls esperant que els problemes desapareguen, cal actuar i cal proposar solucions i a hores d'ara no conec cap proposta feta per l'alcalde, o qui siga el regidor d'agricultura (que no ha dit esta boca es meua).
2.- En una situació en la que estem en la que la gent no pot ni pagar les contribucions, no es pot demanar que facen un esforç i gastar-se'ls en Montecarlos i pistes de padel. si la verbena estava encomanada des de juny es podia desencomanar, no haveren posat cap problema perque no volen posar-se a males amb simat ( es renegocia orquestra i preu amb una simple telefonada que no van fer).
3.- Ens cal politics amb un tallage moooolt mes gran del que tenim o que es rodegen de gent que sapiga fer les coses bé. estem pagant massa novatades, massa faena de matalafer que no podem pagar.