dissabte, 9 de novembre del 2013

La història de Paco Luis "COETER II".


Paco Brines, Coeter II, pot tornar a entrar en els anals de la pilota valenciana i del raspall si este diumenge supera Moncho en la gran final. Independentment del resultat que es done a Piles lo que hui m'anima a escriure sobre el punter de Simat es la seua història personal. Alguns la coneixereu, atres no i per eixa raó vos ho contaré.
 
A sa casa hi havia un precedent en la família. El seu germà Miquel va ser campió individual l'any 89 davant el paisà Loripet.
 
Al costat del Monestir es troba el trinquet de Simat, hui en dia tancat. A Simat va eixir una remesa d'escolars molt bons que sempre solia jugar totes les finals. En l'equip de Simat estava Salva, Coeter II i un atre xic que s'ho va deixar més tard.
 
En una d'aquelles finals l'equip de Simat es va enfrontar contra un potent equip de Genovés on figuraven Rafa León i Pascualito.
 
En acabar les competicions escolars, Pepito Malonda era una especie de professor de tecnificació al Trinquet el Zurdo de Gandia. Alli varen coincidir en la mateixa fornada Coeter II, Salva i Sariero entre atres. Malonda sempre ha tingut un ull clínic per a detectar el jugador en potència i era el que els deia: no cal que vingues més a entrenar o bé li diea a Emilio: este xiquet ja està bò per posar-lo en la primera partida.
 
Amb practicament 15 anys Coeter ja era un habitual de les primeres partides a Gandia. Entre Gandia i altres trinquets de la zona anava fent-se jugador. Pero en aquella época era rest.
 
Per anar a entrenar-se a Gandia els dissabtes de matí, Paco que era un crío, havia de matinejar i agafar l'autobús La Simatense per anar fins a Gandia i tornar pràcticament a la hora de dinar. En eixos temps ell no pensava en cobrar. En la seua ment sols figurava la idea d'arribar a ser professional.
 
Fins que va anar a la mili, Coeter jugava de rest. Al tornar de la mili i després d'una ratxa negativa perdent partides, Emilio li va dir: no el desentrrolles les mans i jugaràs davall l'escala de terceret en la segona partida.
 
La cosa no va anar mal i després de 4 0 5 partides ja va començar a jugar en parella i dos contra dos. Coeter es un pont d'unió entre els jugadors més veterans com Moro, Alberto, Waldo, Loripet, Gorxa etc i els que son més joves hui en dia com Moncho, Moltó, Punxa i companyía.
 
Diumenge a Piles intentarà ser per segona vegada en la seua vida Campió Individual. L'atra vegada ho va ser davant Agustí. La pilota que és la reina del Trinquet dictarà sentència.


Informa: Xavi Alberola
#RTVVnoestanca