dimecres, 13 de novembre del 2013

Dubtes a les obres de la Font Menor. L´empresa adjudicada de les obres no està cumplint en la contractació de gent de Simat.








Hem trobat al blog d´Arc Iris, el següent comentari que considerem d´interés general, respecte de les obres que han començat a l´Avinguda Font Menor.

COMENTARI PROCEDENT DEL BLOG D´ARC IRIS:
Escric en aquest darrer missatge perquè no he trobat en aquest blog un lloc on proposar un tema nou.

El que vull comentar està referit a les obres públiques actualment en curs en l'Avinguda de la Font Menor, enfront del Cuartel de la Guardia Civil.

Anteriorment tot el que s'havia arreglat en el poble s'havia donat als obrers locals, repartit la feina entre tots, donada la força de la crisi que estem patint. Amb l'actual Ajuntament la política és una altra i ho han adjudicat al pressupost més barat, deixant participar a empreses de fora del poble.

La adjudicació va ser per a una empresa forastera que ja porta els seus treballadors i tots els materials de construcció i apers de treball, amb lo qual no es queda ni un sol euro en el poble.

Així i tot es comprometeren a contractar a 5 treballadors de Simat i la retro de Cabet.

Els pressuposts presentats es basaren en el projecte d'un arquitecte on estava explicat per escrit tot el que s'havia de fer, qué s'havia de gastar i la memòria de qualitats dels materials.

Els obrers simaters es feren creus del pressupost presentat per la empresa que s'ho quedà perquè (segons ells que estan al corrent dels preus del sector) amb eixa proposta no sols no es podien guanyar diners si no que se'n perdien.

Doncs bé, ja ha eixit la mangalufia. De moment, i sense anar a investigar qué és el que han posat, ja tenen depositats en la acera uns tubs de desaigüe que valen la quarta part dels que venien relacionats en la memòria que s'entregà als obrers. En un o dos dies estaran enterrats i ningú sabrà qué és el que hi ha ahí baix, fins que vinguen els rebentons. Per cert, el alcalde ja ha segut informat d'este detall per varies fonts i, de moment, encara no hi ha cap reacció.

Dels 5 treballadors que tenien que contratar del poble sols hi han 3, els altres són tots de la seua empresa, no crec que amb la crisi que hi ha no se'n hagen presentat cap més. I han portat una retro xicoteta amb la que estan treballant estos dies i que, per supost, no és de Cabet.

Per supost, els obrers de Simat estan que tiren xispes. El que està clar és que no és prou que diguen que van a acomplir tots els requisits i es done per bo, sense portar un seguiment per part de l'Ajuntament a carrec d'una persona experimentada en obra.

Com vec que la vostra formació sol arribar al fons de la questió en els temes simaters, m'he decidit a informar ací. Pot ser que haja alguna cosa puntual que no siga exacta i tinga la seua raó de ser però crec que algú tindria que demanar explicacións perquè açò té tot el aspecte de no estar ben fet.

Al menys si s'investiga ens quedarem tots més tranquils.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

no he vist rres en la fulla del arc iris,pero be.

Anònim ha dit...

Jo tampoc he vist cap comentari en arc iris no se de que va este tema.

Pero si s´indaga en el tema es vorà que els tubos que s´han colocat i les obres de colocarlos s´equiparen al preu de la proposta que ens pasaren als constructors.

Necesiteu contrastar un poc l´informacio

Anònim ha dit...

En l'Arc Iris està com a comentari a l'article: "Cinema d'autor al casal jove" que era el darrer article publicat.

Anònim ha dit...

Hi han que diuen que els tubs no són de PVC. No passa res, per si s'han produït errors supose que ja s'hauran fet les fotos pertinents dels tubos i es contrastarà amb algu que entenga del tema

Anònim ha dit...

i després l'alcalde deuria ser trasparent i donar explicacions sobre la polèmica

Anònim ha dit...

Eixos no són de PVC, són de polietileno, i si són equiparables o no hi hauria que comprovar-ho. Però la qüestió és que a uns els demanen una cosa i a altres els permiteixen una altra i amb estes coses hi ha que anar molt amb compte perquè la gent està molt necessitada i desesperada i les coses no es consenteixen com abans, que tot el món tenia massa feina. Hi ha que fer les coses com cal per a que no hi hagen suspicacies i donar tota classe d'explicacions.

Anònim ha dit...

Totes les empreses que han obtat a l'obra han presentat el seu pressupost basant-se en el mateix projecte.

Anònim ha dit...

i per lo vist una de fora no tenia pensat complir amb lo pressupostat i justetament eixa s'ha triat

Anònim ha dit...

I COM SAPS TU QUE NO TENIA INTENCIO DE COMPLIR LES CONDICIONS. ERES SOCIO DE LA EMPRESA? PREGUNTE.

Anònim ha dit...

Mira sense ser soci de l'empresa ja m'he assabentat de les poques intencions que tenien de complir les condicions, mira este comentari de la web d'Arc Iris:

"Passem al tema dels tubos: segons les darreres informacións anaven a deixar-mos colgada baix terra la major xapussa de la història. Per lo que es veu, en compte de colzes, empalmes i els accessoris que es necessiten per a unir uns tubos amb altres, li feien un forat a un tubo en un costat i li'n astacaven allí un altre i colze fet. I per a que no se'n eixira la merda pels badalls que quedaven, ho tapaven amb un poc de pasta.

Per les dades que he pogut arreplegar, lo que més diners costa (amb diferència) són els accessoris i no els tubos; això, junt amb que els tubos de polietilé són la quarta part de cars que els de PVC, pues feien el negoci redó. I de paso, hauran gastat ací els tubos que els han sobrat d'alguna altra obra, això explicaria foren de 300 en lloc de 200, perquè és lo que tenien, no perquè foren generosos.

Doncs bé, pareix ser que ja va ser massa pa la carabassa i el tècnic del Ajuntament el divendres ho va fer arrancar.

Fins ací les darreres noticies. Lo que a mí m'agradaria saber és si no haverem estat tots damunt d'esta obra i demanant comptes, si tot açò s'havera revisat correctament i, en cas de que s'havera detectat, si s'havera arrancat com ha passat. Al menys no hem perdut el temps.

I una altra cosa serà saber si estes incidències ens van a costar diners als simaters o l'Ajuntament es posarà en el seu lloc i els farà acomplir el que es comprometeren a fer sense cap altre gasto per a nosaltres."

Anònim ha dit...

Perquè no les ha acomplit i ja s'ha demostrat. Han arrancat les canonades, per lo vist. T'aconselle llegir en la Web del Arc Iris, el darrer comentari del article "Cinema d'autor al Casal Jove". Ahí s'explica com a quedat la cosa.